FIVB promenio sistem bodovanja usred Svetskog prvenstva

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIVB promenio sistem bodovanja usred Svetskog prvenstva

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) promenila je sistem bodovanja na Svetskom prvenstvu u Japanu, ali su odbojkašice Srbije i pored toga prve na novoj tabeli.

Pre početka šampionata u Japanu, FIVB je objavio da će se u drugu fazu takmičenja prenositi bodovi protiv selekcija koje nastavljaju takmičenje.

Ipak, to je promenjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa su selekcije prenele sve bodove koje su osvojile u prvoj fazi. To nije uticalo na učinak Srbije jer je ostvarila sve četiri pobede bez izgubljenog seta.

U novoformirano Grupi E u Nagoji, Srbija će prva dva meča odigrati protiv Meksika (nedelja) i Nemačke (ponedeljak) od 3.40.

Odbojkašice Srbije će u trećem kolu igrati protiv Japana (sreda) od 12.20, a u poslednjem kolu (četvrtak) protiv Holandije od 9.10.

Plasman u treću fazu takmičenja izboriće tri selekcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.