FIBA primila Kosovo!

Izvor: Mondo, 14.Mar.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA primila Kosovo!

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je da je Košarkaški savez Kosova zvanično primljen u članstvo te organizacije.

Foto: (AP Photo/Andres Kudacki)

FIBA je saopštila da je odluka o prijemu Košarkaškog saveza Kosova u članstvo te organizacije doneta na sastanku Izvršnog komiteta u Ženevi.

To je urađeno na osnovu prijema Kosova u Međunarodni olimpijski komitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << decembra 2014. godine.

"U skladu sa tim, FIBA Evropa će raditi na uključivanju nacionalnih selekcija Kosova u takmičenja od početka leta", navodi se u saopštenju FIBA.

Nakon odluke FIBA, Kosovo je postalo 215. član te organizacije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Olimpijske igre

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo postalo punopravni član FIBA-e

Izvor: SandzakPress.net, 14.Mar.2015

Kosovo – Najveći protivnik učlanjena Košarkaškog saveza Kosova u Svjetsku košarkašku federaciju bila je Srbija, i to iz političkih razloga Kosovo je postalo 215. članica FIBA-e i 52. članica FIBA Europe Košarkaški savez Kosova primljen je u punopravno članstvo Svjetske košarkaške federacije,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.