Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2016, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropsko prvenstvo: Bh. rafterima bronza

Rafting tim BiH, koji čine takmičari banjalučkog Dajak kluba, osvojio je u subotu bronzanu medalju u spustu na Evropskom prvenstvu koje je održano na rijekama Sava i Krka u Sloveniji. Ekipa je ukupno bila četvrta.

"U veoma jakoj konkurenciji i na veoma zahtjevnim stazama ostavren je izuzetan rezultat. U sprintu i H2H smo bili šesti, u slalomu sedmi, a medalju smo osvojili u spustu, u najtežoj i omiljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << disciplini našeg tima, u kojoj je ekipa uz veliku podršku kako navijača iz Slovenije, tako i brojnih Banjalučana koji su došli da nas podrže, uspjela da ostvari najbolji rezultat na R4 evropskim prvenstvima u generalnom poretku", rekao je Dragan Babić, kapiten.

Osim njega u ekipi su Dejan Marković, Igor Kuzmanović, Andrej Zamolo i Nebojša Tadić. Banjalučani su zahvalili Akademskom plivačkom klubu 22. april koji im je posudio kombi za odlazak na EP, "Banjalučkoj pivari" koja ih podržava ove sezone, Atletskom klubu invalida Vrbas koji je pomogao prevozom u pripremnom periodu, Kajak kanu klubu Rastočki mlinari iz Hrvatske koji im je posudio čamac za trening i svima koji su bili uz njih.

Šampion u generalnom poretku je bila ekipa Slovenije 1, koja je slavila ispred Rusije 1 i Češke 1. Rafting tim BiH 2, koji su činili rafteri zeničke Bosne Belmin Kulalić, Sanjin Smriko, Jasmin Dizdarević, Dejan Vinovčić, bili su 16. u konkurenciji 18 ekipa.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

I karatisti doneli 4 medalje u Leskovac

Izvor: juGmedia, 22.Maj.2016

LESKOVAC – Takmičari Karate kluba Bušido iz Leskovca osvojili su 3 zlatne i jednu bronzanu medalju na danas održanom državnom prvenstvu Šotokan Karate saveza Srbije koje se održalo u Šapcu, u vrlo jakim konkurencijama...Zlatne medalje osvojili su Mina Stojković u katama pojedinačno, Marko...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.