Ere novi prvoligaši!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2018, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ere novi prvoligaši!

Fudbaleri Zlatibora nastavili nisku uspeha, posle košarkaša i odbojkašica, čajetinskog sporta i ostvarili najveći uspeh plasmanom u PLS

Fudbaleri Zlatibora iz Čajetine novi su članovi Prve lige Srbije pošto su u poslednjem kolu Srpske lige Zapad pretekli Slogu iz Požege i zauzeli prvo mesto sa istim brojem bodova - 80.

Presudio je međusobni skor: 1:1 u Požegi i 0:0 na Zlatiboru.

Ovo je najuspešnije godina u istoriji kluba osnovanog 1945.godine jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ne treba zaboraviti da je u Kupu Srbije ostvario sjajne rezultate (eliminacija Radničkog iz Niša) i tek je poklekao pred Čukaričkim u osmini finala 0:1.

Sloga, koje je poput Era sjajno igrala u drugom delu, imala je sve u svojim rukama. Morala je da pobedi pribojski FAP, koji je kao domaćin igrao u Prijepolju, ali nije uspela. Meč je zavšen rezultatom 0:0, dok su Zlatiborci savladali Karađorđe u Topoli sa 2:0 i sa 80 bodova prvi presekli vrpcu.

Veliki uspeh igrača iz Čajetine koji od osnivanja kluba igraju na Zlatiboru (bivše Partizanske vode) i to na stadionu Švajcarija (godinama poseduje reflektore) koji je poznat tokom letnjih priprema naših i internacionalnih ekipa. Naime, opština Čajetina u svom užem jezgru nikada nije imala fudbalski teren, ali je u planu izgradnja.

Ere je u prvom delu predvodio Vladimir Mudrinić, a u drugom iskusni trener Predrag Ristanović. Na čelu je agilni predsednik Veljko Radulović. Prvi sledeći korak biće rad na proširenju svlačionica, izgradnja poslovne zgrade jer trenutni objekat ne zadovoljava potrebe Prve lige Srbije, restriktivnog prostora... Sigurno će biti i pojačanja, mada je igrački kadar, od golmana Divca do Ćirovića zaista kvalitetan.

Čestitke zaslužuje i Sloga, predvođena trenerom Nikitovićem, Plazinićem, Stojakovićem, Nikolićem, Redžićem...za odlične predstave, ali je posutala kada se to najmanje očekivalo i tako nije ostvarila istorijski uspeh.

Čajetina je poslednjih godina doživela sportski bum. U viši rang ušli su košarkaši i odbojkašice, napreduju i ostale sportskegrane, a sve je bolja infrastruktura. Uz to, primetan je sve veći broj mladih koji uzimaju aktivno učešće u sportu što je dobra osnova za sve klubove.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.