Ekspedicija na Manaslu bezbedna

Izvor: B92, 05.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspedicija na Manaslu bezbedna

Ekspedicija koju predvodi srpski alpinista Dragan Jaćimović bezbedno se vratila u bazni kamp pošto je osvojila vrh Manaslu u Himalajima.

Petnaestočlana ekipa u organizaciji "Extreme summit teama" osvojila je u subotu, tokom prepodneva po lokalnom vremenu, vrh visok 8163 metra. Prvi su vrh osvojili Kristina Ađanin, Amerikanac Bob Jen i Šerpa Tindu, oko pola deset.

Kompletna ekipa je do vrha stigla između 10 i 11 časova okom jutra, a oko 15 časova stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su nazad do kampa C3, koji je smešten na 7450 metara.

Noć u kojoj su članovi naše ekspedicije uspešno završili misiju na Manaslu završila se tragično za jednog člana francuske delegacije, koji je izgubio život.

Zanimljivo je da je ekspedicija koja je prethodnog dana pokušala da se popne na Manaslu odustala na poslednjoj etapi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.