EL: Šta može Zvezda u Atini? (20.15)

Izvor: B92, 14.Jan.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Šta može Zvezda u Atini? (20.15)

Košarkaši Crvene zvezde od 20.15 gostuju Panatinaikosu u Atini u okviru trećeg kola Top16 faze Evrolige.

'Crveno-beli' taj duel dočekuju sa dva poraza u drugoj fazi elitnog takmičenja, dok izabranici Aleksandra Đorđevića imaju po pobedu i poraz.

Dva tima su se sastala i prošle sezone u istoj fazi, a tada je Zvezda slavila u Beogradu, a Panatinaikos u Atini.

U odnosu na prethodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sezonu, oba tima su pretrpele velike promene, ali se PAO očigledno bolje snašao, pošto drži čelnu poziciju u grčkom prvenstvu, dok je šampion Srbije na trećoj poziciji u ABA ligi.

Trener Zvezde Dejan Radonjić istakao je da je svestan da Đorđević odlično poznaje njegove igrače.

Panatinaikos je tim sa ogromnim iskustvom, koji u svom sastavu ima igrače koji su osvajali Evroligu i koje sa klupe predvodi selektor Aleksandar Đorđević, koji vrlo dobro poznaje igrače Crvene zvezde“, rekao je Radonjić, „Očekuje nas teška utakmica, u atmosferi koja nam je dobro poznata jer smo već igrali protiv Panatinaikosa u istoj toj dvorani“.

Zvezda će u Atini biti bez Marka Tejića, koji je zbog manjih zdravstvenih problema ostao u Beogradu.

S druge strane, iako je Panatinaikos očigledni favorit, Đorđević priznaje da njegovi igrači moraju da odigraju vrhunsku utakmicu da bi došli do pobede.

Čeka nas duel sa veoma dobrim timom i znam da moramo da odigramo dobro u oba pravca. Zvezda je veoma energičan i ambiciozan tim, svesni smo da će nam za pobedu biti potrebna vrhunska predstava i pomoć navijača“, istakao je Đorđević.

Đorđević je posebno zanimljiv odgovor dao na pitanje šta misli o povezanosti između Zvezde i Olimpijakosa, gradskog rivala Panatinaikosa.

Previše sam star za to. Znam da su navijači povezani, da su bratski klubovi, ali se ne bavim tim pričama“, naglasio je Đorđević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.