EL - Darušafaka namučila Armejce

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Darušafaka namučila "Armejce"

Stigao je moskovski CSKA do treće uzastopne pobede na startu Evrolige, ali je Darušafaka bila mnogo teži zalogaj za ruski tim nego što se to očekivalo.

Košarkaši moskovskog CSKA upisali su večeras treću uzastopnu pobedu na startu nove evroligaške sezone.

Nakon Barselone i Makabija, "Armejci" su u drugom meču na domaćem terenu savladali i ekipi Darušafake rezultatom 80:75 (19:17, 12:21, 26:10, 23:27) na otvaranju trećeg kola Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << .

Turski sastav bio je pokazao se kao "tvrd orah" na gostovanju u Moskvi, ali je sjajna treća četvrtina ekipe CSKA presudila.

Darušafaka je u prvih dvadeset minuta igre dobrom odbranom zadržala CSKA na 31 postignutom poenu, ali je domaćin u trećem kvartalu istopio zaostatak i na kraju ušao u poslednju deonicu sa devet poena prednosti.

Činilo se nakon furioznog otvaranja poslednje četvrtine da će domaćin slaviti ubedljivu pobedu, ali je turski tim sa -15 stigao do utakmice "na dva poseda", što ipak nije bilo dovoljno da se napravi veliki preokret.

Kori Higins sa 14 (3 sk) i Nikita Kurbanov sa 13 poena (8 sk) bili su najefikasniji u redovima pobedničkog tima. Goste su predvodili Majkl Kid (15 pts, 11 sk) i Stenton Kid (15 pts, 3 sk, 2 as).

U sledećem kolu CSKA gostuje Gran Kanariji, a Darušafaka dočekuje Barselonu.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pravilo broj 1 - CSKA ne gubi kod kuće! A Darušafaka je imala šansu da ga prekrši

Izvor: MozzartSport.com, 18.Okt.2018

Kako je samo Darušafaka odigrala prvo poluvreme u Moskvi protiv CSKA, takve partije se ne bi postidele ni mnogo jače ekipe. Pa i cele utakmice, u suštini.. Vodio je turski tim posle 20 minuta igre sa sedam poena prednosti, ali je CSKA u drugom poluvremenu uključio turbo i to je bila brzina koju Darušafaka...

Nastavak na MozzartSport.com...

EL - Novi poraz, Budućnost se "raspala" u poslednjoj deonici

Izvor: Sportske.net, 18.Okt.2018

Šampion ABA lige doživeo je i treći poraz u Evroligi. Poslednja četvrtina odlučila...Košarkaši podgoričke Budućnosti doživeli su večeras treći uzastopni poraz na startu Evrolige...Makabi iz Tel Aviva savladao je Budućnost VOLI u hali "Morača" rezultatom 78:68 (14:16, 20:25, 24:21, 20:6)...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.