EK: Partizan ispustio Hapoel!

Izvor: Sportal.rs, 29.Okt.2014, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Partizan "ispustio" Hapoel!

Možda i najbolju igru ove sezone košarkaši Partizana NIS nisu umeli da krunišu. U meču trećeg kola Evrokupa, dve desetinke pre kraja Kitčen je pogodio polaganje i uz to dobio i faul, i na kraju je Hapoel slavio 82:79 (18:20, 24:26, 14:20, 26:13)

Najefikasniji kod domaćina bili su Elijahu, koji je ubacio 22 poena, dok je Edo Murić pogodio 21 poen u poraženom timu..

Izrabranici Duška Vujoševića su odigrali najbolje poluvreme u ovoj sezoni Evrokupa. Služio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << je šut za tri crno-bele, igrači sa klupe su postigli čak 25 poena u odnosu na samo sedam Izraelaca. Ilijahu je jedini uspevao da pravi velike probleme srpskom šampionu, ubacio je nekadašnji igrač Makabija 16 poena u prvom delu meča, srećom po Partizan ostali su bili "skromni".

Išla je prednost Partizana u nastavku i do plus 11, međutim, kada je bilo najvažnije domaćin je umeo da prelomi susret. I dok domaćin nije umeo na početku drugog dela da iskoristi nekoliko napada, i činjenicu da je srpski klub postigao prvi koš posle skoro tri minuta igre, Partizan je na krilima posebno dobre igre Bogdanovića, Murića i Milutinova povećavao prednost. Ispucavali su se igrači Hapoela, iako ih nije služio šut, a Bogdanović je posebno to kažnjavao šutem za tri poena, uz još jednom napominjemo, veliku podršku Murića i ispod koša Milutinova.

Kvalitet i iskustvo domaćina je došlo do izražaja u najgori čas po Partizan, kada je meč počeo da se lomi. Serija od 7:0 približila je Izraelce Partizanu. Odbio je u tim momentima Partizan prvi nalet rivala, međutim, ne i drugi. Hapoel je došao na 79:77, odigrao mudro završnicu i na kraju pobedio 82:79.

Imaju za čim da žale izabranici Duška Vujoševića, jer su držali u šaci domaćina, međutim, dozvolili su da im se izmigolji. Partizan je bio oslabljen izostankom povređenog Milana Mačvana, dok je Nemanja Bezbradica uprkos najavama da je suspendovan bio uz tim, ali se nije "skidao".

Grupa E

Krani Oktjabr - Lijetuvos 63:77

Hapoel - Partizan NIS 82:79

Banvit - Ploešti 81:66

Tabela: Banvit 3-0, Lijetuvos 2-1, Ploešti 2-1, Hapoel 1-2,  Krani Oktjabr 1-2, Partizan 0-3.

HAPOEL: Elijahu 22, Smit 13 (4ukr.), Džons 13, Halperin 12 (7as.), Kičen 11, Gefni 7 (4blk.), Rajt 2, Grin 2.

PARTIZAN: Murić 21 (7sk.), Bogdanović 16 (2ukr.), Gagić 14 (3izg.), Andrić 12 (6as.), Tepić 9 (8as), Marinković 3, Milutinov 2 (5sk, 5as.), Milutinović 2.

(Ilustracija: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Kičen srušio Partizan u finišu, crno-beli ispustili pobedu u Jerusalimu

Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2014

Partizan vodio na poluvremenu u Jerusalimu, na kraju je Hapoel Dervin Kičen pogotkom 0,2 sekunde pre kraja rešio pobednika..Košarkaši Partizana odigrali su u Jerusalimu najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, ali to nije bilo dovoljno da u Jerusalimu izbegnu poraz od Hapoela sa 82:79 (18:20,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.