Izvor: MVP.rs, 25.Jun.2017, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Rasel je sjajan, ali Bol je lider

Prvi operativac Lejkersa je govorio o trejdu sa Netsima i izboru koji je napravio na Draftu.

Jedan od najaktivnijih timova u pripremi za NBA Draft, koji je održan u noći između 22. i 23. juna, bili su Los Anđeles Lejkersi. Medžik Džonson, predsednik košarkaških operacija tima, i Rob Pelinka, generalni menadžer ekipe, su prvo napravili trejd sa Bruklinom u kome su se oslobodili opterećujućeg ugovora Timofeja Mozgova. Cena za to je bilo odricanje od >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Di'Anđela Rasela, što Džonsonu, stiče se utisak, nije teško palo. Nakon toga Lejkersi su sa druge pozicije na Draftu uzeli Lonza Bola, plejmejkera koji u NBA ligu dolazi nakon godinu dana studija na UCLA-ju.

"Di'Anđelo je sjajan igrač. Ima talenat da postane Ol star igrač i zahvalni smo mu za sve što je uradio za nas. Ali, ono što je meni trebalo je lider. Uz to, i neko ko će ostale igrače da čini boljima i neko sa kim ostatak ekipe želi da igra", rekao je Džonson na predstavljanju Lonza Bola u petak, 23. juna.

"Išao sam u njegovu srednju školu. Pričao sam sa direktorom i, ako se dobro sećam, četvoro profesora. I svi vole tog dečka. To mi je bilo dovoljno da čujem. On je lider. Gleda ljude na pravi način. Sada imamo čoveka za velika dela", dodao je niz pohvala na Bolov račun prvi operativac slavne franšize.

Da li je Džonson dobro prelomio pokazaće vreme. Rasel je u svojoj drugoj sezoni u NBA ligi prosečno beležio 15.6 poena, 4.8 asistencija i 3.5 skokova na 63 odigrana meča. Sa druge strane, Bol je u svojoj jedinoj sezoni na koledžu imao učinak od 14.6 poena, 7.6 asistencija, šest skokova i 1.8 ukradenih lopti na 36 utakmica.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.