Izvor: B92, 07.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić za B92: "Finalna demonstracija sile"

Makabi iz Tel Aviva osvojio je titulu prvaka Evrope u košarci, pošto je pred svojom publikom u finalu deklasirao Skiper. Pošto su se slegli utisci sa finalnog turnira odigranog u Nokia centru, došlo je vreme za analizu svega što je finalni turnir doneo.

Makabi je i pre početka nadmetanja (uostalom, i u većem delu sezone) bio apsolutni favorit, pre svega zahvaljujući činjenici da je organizator, ali i zbog toga što zaista ima, u evropskim uslovima, fenomenalnu ekipu. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niko nije očekivao 44 poena razlike u finalu.

Jedan od uzroka takvog raspleta je i pravilo, koje je u ULEB-ovim takmičenjima važilo do ove sezone, a na sreću svih nas je ukinuto, da dve ekipe iz iste zemlje igraju u polufinalu. Dva italijanska tima bila su za klasu slabija od CSKA, pa je pravi okršaj viđen u polufinalu moskovske i izraelske ekipe.

Šta nam je pokazao završni turnir najkvalitetnijeg takmičenja na kontinentu, za vas, kao i obično, analizira pomoćni trener Partizan Mobtela i naš stalni saradnik Aleksandar Džikić - ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.