Džerard:Crveni će biti heroji

Izvor: B92, 23.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard:"Crveni" će biti heroji



Kapiten Liverpula, Stiven Džerard, tvrdi da se njegov tim nameračio da iz finala u Atini ove godine izadje kao šampion. Klub iz Mersisajda će u Atini opet odmeriti snage sa AC Milanom, koji su, u dramatičnom finalu u Istambulu pre dve godine pobedili na penale."Želimo da budemo heroji i da se opet vratimo kao pobednici", izjavio je Džerard.

Pobediti u finalu, to je apsolutno veličanstveno- uraditi to dva puta bilo bi stvarno izuzetno. To bi nas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stavilo rame uz rame sa najvećim svetskim timovima", nastavlja.

U istambulskom finalu 2005., Liverpul, koji je na poluvremenu gubio 3:0, „vratio" se u život i, postigavši 3 gola, obezbedio produžetke, pa i penale posle kojih su postali šampioni. Upravo je Džerard bio taj koji je započeo preporod Liverpula postigavši prvi od njihova tri gola. Smatralo se da „crveni" nisu bili favoriti u toj utakmici, uprkos tome što su na putu do finala pobedili Juventus i Čelsi.

Ovoga puta se ponovo smatraju autsajderima pred meč, ali je Džerard ubeđen da će ovaj put nastupiti sa mnogo više samopouzdanja.

Pre dve godine nam je sve bilo iznenađenje. Uspeli smo da, uprkos prognozama, napravimo seriju odličnih rezultata, ali smo i prihvatali da možda i nismo najbolji tim u Evropi, čak smo i sami bili šokirani onim što smo uspeli. Ovaj put situacija je drugačija. Mnogo smo postigli kao tim i dostizanje ovakvog nivoa više ne posmatramo kao bonus. Tabela Premijer lige kaže da smo u Engleskoj iza Mančestera i Čelsija, i ja to prihvatam. Ali u poslednje tri godine u Evropi smo igrali sa svim najvećim timovima, i sve smo uspevali da pobedimo. To vam najbolje govori koliko smo dobri."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.