Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2021, 13:35

Dupla kruna ne sme da izostane

Antverpen je bio koban u finalu prošlosezonskog Kupa Belgije, Klub Briž ima dodatni motiv u dvoboju osmine finala

Već na polusezoni bilo je jasno da Klub Briž nema dostojnog konkurenta u šampionskoj trci. Kako se bliži kraj ligaškog dela, to je sve očiglednije. Plavo-crni su 14 bodova ispred Antverpena, najbližeg pratioca, dok se velika borba vodi za mesto među četiri najbolja, koje vodi u plej-of. Upravo dva najbolje plasirana sastava u Župiler ligi večeras se suočavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na drugom terenu, u sklopu osmine finala Kupa (20.45).

Nešto više od šest meseci posle izgubljenog finala najmasovnijeg takmičenja u Belgiji, Klub Briž ponovo ima posla sa Antverpenom u Kupu. Koban je tog 1. avgusta po ekipu Filipa Klemana bio legendarni as upravo Klub Briža Lior Refaelov, sprečivši pogotkom svoj bivši tim da dođe do duple krune. E, otuda je upravo pokoravanje konkurencije i u Kupu jedan od ciljeva kluba sa Jan Brejdel stadiona.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Može se reći da mu se Klemanova četa već osvetila, pobedivši Antverpen sredinom decembra u ligi sa 2:0, i to u gostima, ali teško da su u taboru plavo-crnih zaboravili finalni neuspeh. Zato ne treba očekivati laganiji pristup Klub Briža, niti odmor za najistaknutije pojedince šampionskog tima, jer prolaz u četvrtfinale je imperativ.

Opet, sa druge strane, nije ni Antverpen bez šansi. Takođe, nezahvalno je praviti poređenje između ondašnjeg, koji je osvojio Kup, i ovog danas. Rojalsi imaju drugog trenera, i to nedavno postavljenog iskusnog Frenkija Verkauterena, a i jezgro oba tima se od tada promenilo.

Na primer, sada je u Klub Brižu Noa Lang, koji se kovitla kroz takmičenje sa 11 golova i sedam asistencija. Tu je i Bas Dost, gol-mašina, koja je od početka godine, kada je zadužio plavo-crnu opremu, postigao pet golova na sedam mečeva. Sa druge strane, najveća pretnja po Briž biće, standardno, Dijumersi Mbokani i Lior Refaelov.

Čini se da je Antverpen konačno "kliknuo" pod vođstvom Verkauterena. Pošto je mašina polako startovala, bilo je mnogo kritika u defanzivnoj igri, sada rezultati ponovo mogu da se nazovu impresivnim, zahvaljujući golovima Lamkel Zea.

Dan pred utakmicu strateg domaćina je dobio odlične vesti. Klinton Mata i Hans Vanaken nalaze se u konkurenciji za meč, pošto su se, ranije nego što je očekivano, vratili redovnim treninzima.

BELGIJA, KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Serkl Briž - Ostende 3:1 (1:1)

/Deman 33, Denki 65, Ugbo 90 - Bacner 30/

Kortrajk - Standard 1:1 (0:1) penalima 5:6

/Selemani 90 - Lajfis 36/

Sreda

17.00: (1,30) Epen (5,30) Olimpik Šarlroa (8,00)

18.00: (1,65) Genk (3,70) Sint Trojden (4,90)

20.45: (1,60) Klub Briž (3,70) Antverpen (5,30)

Četvrtak

18.00: (2,70) Beršot (3,25) Mehelen (2,50)

18.00: (1,92) Gent (3,45) Šarlroa (3,70)

20.45: (3,50) Sen Žiloaz (3,40) Anderleht (2,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.