Duca ljut u Monci: Mnogi će imati problem sa mnom!

Izvor: Mondo, 14.Maj.2017, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duca ljut u Monci: Mnogi će imati problem sa mnom!

Najbolji srpski automobilista morao je da završi trku posle prve krivine, zbog sudara klupskog kolege i Atile Tašija. Najavio je da više neće voziti mirno.

Foto: MN Press

Dušan Borković osvojio je dva boda na četvrtom vikendu Svetskog TCR šampionata u Monci.

U svojoj Alfa Romeo Đulijeti osvojio je deveto mesto u prvoj trci, pa u nedelju izašao na stazu sa nadom da će osvojiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nove bodove, uprkos lošoj početnoj poziciji i tek 15. mestu na startu. Međutim, nije ispalo kako se nadao, a to nije njegova krivica.

Dan nakon što je imao problem sa elektronikom, Borković je u nedelju sjajno startovao i obišao šestoricu do prve krivine. A, onda se dogodio odlučujući momenat, u kojem je njegov automobil bio žrtva sudara Atile Tašije i svog klupskog kolege, Davita Kadžaje.

Pančevcu se Taši preprečio pri izlasku iz krivice i zaustavio njegov automobil. Iako udarac nije izgledao snažno, ipak je imao najveću G silu od svih udaraca na Dušanovom automobilu do sada (6 G).

Borkovićeva Alfa izašla je sa staze, a već posle nekoliko metara bilo je jasno da je automobil toliko oštećen da Dušan ne može da nastavi trku.

Posle takmičenja, naš automobilista je razočarano prepričao šta se dogodilo.

"Posle svega, mogu da osećam samo bes zbog ovakvog raspleta. Startovao sam još bolje nego na prvoj trci i krenuo da obilazim i klupskog kolegu Kadžaju, koji je bio sedmi. Nažalost, posle njegovog incidenta s Tašijem udario sam u Mađara u punoj brzini i polomio auto i hladnjak", izjavio je on.

Borković je rekao da će njegovi rivali ubuduće morati da više obrate pažnju na njegov stil, koji će postati agresivniji.

"Pred ovu sezonu sam promenio taktiku i počeo da vozim mirnije, ali ću to da promenim i mnogi vozači mogu da očekuju probleme sa mnom do kraja sezone", dodao je Pančevac.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.