Đukić: Još imam punu slobodu

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić: Još imam punu slobodu

Trener Valensije Miroslav Đukić svestan je da bi eventualn poraz od Svonsija u Ligi Evrope došao na korak od odlaska sa "Mestalje".

'Slepi miševi' su već posle četiri kola obezbedili plasman dalje u Ligi Evrope, ali u Primeri drže tek 11. mesto sa samo pet pobeda u 14 mečeva.

Iako je pod velikim pritiskom, Đukić veruje da će njegovi izabranici pokazati karakter i odigrati kako se od njih i očekuje u Velsu. Srpski stručnjak je, takođe, istakao da oseća pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle dolaska novog sportskog direktora Franciska Rufetea i da i dalje ima autoritet u svlačionici.

Da nemam slobodu, ne bih bio ovde, to je očigledno. Mislim da sam i dalje najbitnija osoba, sa najvećim autoritetom u svlačionici. Bitno je da tako i ostane. Čitao sam u novinama koje pišu o posetama sportskog direktora treninzima i ja ne vidim ništa negativno u tome. Svi veliki klubovi praktikuju takve stvari i bitno je za nas da vidimo kako možemo da napredujemo. Ne vidim ništa sumnjivo u tome. Razgovarali smo o svemu i odlučili smo da snimamo treninge da bismo videli šta propuštamo, kao i da bismo proučili naše metode, i to je pozitivna stvar“, rekao je Đukić, „U većini klubova, kada ga trener napusti, ne ostavlja ništa svom nasledniku. Ako sve sačuvamo, to će biti od pomoći našim budućim trenerima“.

U prvom susretu Valensije i Svonsija, ’slepi miševi’ su poraženi sa 3:0, a Đukić je svestan da njegovi izabranici u četvrtak od 21.05 moraju da isprave greške napravljene na „Mestalji“.

Mislim da ne možemo da izvedemo prave zaključke iz te utakmice, zato što mislim da je isključenje Ramija u desetom minutu dosta uticalo na igru. Odmah potom primili smo gol i mislim da bi bila potpuno drugačija utakmica da se to nisi desilo. Biće veoma bitno imati veliki posed lopte, oba tima su poznata po tome što vole tako da igraju. Poboljšali smo naše kretanje na terenu i igramo bolje kao tim od te prve utakmice. Rezultati još ne dolaze, ali mislim da nam je sada potreban upravo pozitivan rezultat da bi promenio dinamiku tima“, naglasio je Đukić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukić: Još imam punu slobodu

Izvor: B92, 28.Nov.2013

Trener Valensije Miroslav Đukić svestan je da bi eventualn poraz od Svonsija u Ligi Evrope došao na korak od odlaska sa "Mestalje"...'Slepi miševi' su već posle četiri kola obezbedili plasman dalje u Ligi Evrope, ali u Primeri drže tek 11. mesto sa samo pet pobeda u 14 mečeva...Iako je pod velikim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.