Đoković saznao mogućeg rivala u osmini finala

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 13:45

Đoković saznao mogućeg rivala u osmini finala

Argentinac Dijego Švarcman plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

Grigor Dimitrov nije uspeo ni set da osvoji, a redom je bilo 6:3, 6:1, 6:2 za dva sata i 17 minuta igre.

Silovito je 16. igrač sveta otvorio meč i dva puta oduzeo servis bugarskom teniseru čime je praktično odredio i dalji tok meča. Dimitrov je uspeo jedan da vrati, ali ne i dva što ga je koštalo prvog seta.

Švarcman je sličan metod primenio i u nastavku, samo je sada čekao do sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << seta da naniže dva brejka i duplira prednost. Nije se Dimitrov predavao, poveo je u trećem setu sa 2:0 i tu stao. Švarcman je vratio jedan servis gem, a potom napravio još dva brejka i prošao dalje.

Bugarin se na ovom meču suoči sa čak 20 brejk lopti na svoj servis i spasao 12, podatak koji svedoči o dominaciji protivnika koji je imao daleko veće procente osvojenih poena nakon oba servisa.

Međutim, prava razlika se vidi kada pogledamo neiznuđene greške. Dimitrov je rizikovao i imao šest vinera više, ali i čak 59 grešaka što je za gotovo 40 više od protivnika (20).

Njegov rival u narednoj rundi će biti bolji iz duela Novaka Đokovića i slovenačkog tenisera Aljaža Bedenea. Taj meč možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ŠVARCMAN ČEKA NOVAKA: Argentinac UBEDLJIVO slavio nad Dimitrovim i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa

Izvor: Kurir, 27.Maj.2022

Argentinski teniser Dijego Švarcman plasirao se u osminu finala Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedio 21. igrača sveta Grigora Dimitrova iz Bugarske posle tri seta, 6:3, 6:1, 6:2.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.