Đoković je sa druge planete

Izvor: Politika, 27.Feb.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković je sa druge planete

Tako je Berdih opisao našeg tenisera posle poraza u polufinalu turnira u Dubaiju (6:0, 5:7, 6:4). – Danas u 16 časova novi finalni meč sa Rodžerom Federerom

Novak Đoković je u 25. minutu polufinala sa Tomašom Berdihom u Dubaiju (tvrda podloga, 2.082.605 dolara) vodio sa 6:0, 2:1, imao i brejk prednosti i nikome na stadionu, pa ni samom Čehu, verovatno nije padalo ni na kraj pameti da će meč trajati još >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 90 minuta i do poslednjeg poena biti neizvestan – 6:0, 5:7, 6:4.

Ali baš tako je bilo.

- Prvi set je bio potpuno perfektan ali ne možete protiv igrača koji je godinama u prvih deset da očekujete da će tako biti do kraja – objasnio je Novak posle 18. pobede nad Berdihom u 20 susreta.- Ni kada sam vodio sa 6:0, nisam mislio da je gotovo.

Đoković je imao maler kada je anulirao prednost Čeha na 5:4 u drugom setu. Nezgodno je pao i morao da pozove lekara da mu zaustavi krvarenje na levoj ruci.

- Navikao sam na ovakve mečeve. Prvi set je odigrao kao da je sa druge planete i ništa vam ne ostaje nego da sačekate da njegov kvalitet padne. U Rimu sam pre nekoliko godina dočekao, ali sada nisam – istakao je Tomaš koji je u prethodna dva duela sa Novakom uzeo ukupno samo šest gemova.

Duel sa Berdihom je već arhiviran, danas Novaka čeka najveći mogući izazov. S druge strane mreže biće Rodžer Federer, najtrofejniji teniser svih vremena.

- Sećam se našeg prvog dvoboja ovde, još 2007. Tada je to bio jedan od mojih najvećih mečeva – istakao je Novak koji je od tri duela sa Federerom u Dubaiju dobio jedan, pre četiri godine kada je bio u onoj čuvenoj seriji pobeda.- Rodžer uvek iz vas izvuče maksimum, primora vas da igrate najbolje što možete ako želite da ga pobedite. Mislim da je ova podloga kao napravljena po njegovoj meri.

Švajcarac je Srbina dobio prošle godine u polufinalu a onda je osvojio šestu rekordnu titulu. Novak ih ima četiri. Njih dvojica su najdominantniji šampioni u Dubaiju.

- Očekujem težak meč, ali se nadam da ću početi kao protiv Berdiha. Moram da bude sve vreme maksimalno skoncentrisan – svestan je Đoković šta ga čeka.

I Federer dobro zna kakvog će rivala danas imati s druge strane mreže.

- Novak dominira još od jesenas, od trijumfa u Parizu. Kad god je trebalo, bio je sjajan. To možete od njega da očekujete kad god dođe do finala – kaže.- Đoković na svaki turnir dolazi da ga osvoji.

Švajcarac se prošetao kroz Dubai ne izgubivši nijedan set.

- Zapravo, ja sam bio zadovoljan i plasmanom u polufinale. Došao sam posle dvonedeljnog odmora i zaista sam iznenađen dobrom igrom. To mi se dogodilo i jesenas u Šangaju. Možda bi češće trebalo da idem na odmor – nasmejao se.

Prva nagrada iznosi 505.000 dolara i 500 poena, a druga 227.460 dolara i 300 poena.

Vajda u Indijan Velsu

Rotacija trenera se nastavlja u Novakovom štabu.

- Vajda će biti sa mnom u Indijan Velsu a Beker u Majamiju – otkriva.- Njih dvojica se čuju svakodnevno, a ja razgovaram sa Borisom nekoliko puta nedeljno.

Nemac je u Dubaiju i njihov odnos sjajno funkcioniše.

- Borisu je veoma stalo da ja pobedim – komentariše Đoković vidljivu brigu njegovog trenera kada stvari krenu naopako kao protiv Berdiha.- Zato je emotivan. On nikada nije radio na ovom nivou, iako je malo bio trener. Možda ću jednog dana i ja to prolaziti, možda ću trenirati mog mlađeg brata ili nekoga drugoga.

Vojin Veličković

objavljeno: 27.02.2015.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.