Đoković iz ponora do četvrtfinala Sinsinatija

Izvor: RTS, 20.Avg.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković iz ponora do četvrtfinala Sinsinatija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle velikog preokreta plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Sinsinatiju. Srpski teniser bio je korak od eliminacije, ali je sa šest vezanih gemova preokrenuo rezultat i savladao Belgijanca Davida Gofana sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:3. Novak će se u borbi za polufinale u petak sastati sa Stenom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vavrinkom.

Đoković je u duelu sa Belgijancem bio korak od eliminacije, ali je na čudesan način uspeo da se izvuče i napravi veliki preokret za treći trijumf u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja.
Srbin je dobio prvi set posle velike borbe, ali je u drugom bio gotovo neprepoznatljiv. Nervozan i pasivan pravio je brojne greške, što je izuzetno raspoloženi i motivisani Gofan, trenutno 14. na ATP listi, umeo da iskoristi i kazni.
Početak trećeg seta nagoveštavao je da od Đokovićeve titule u njegovom 11. učešću u Sinsinatiju ni ove godine nema ništa.
Odlični Belgijanac je napravio dva brejka i poveo sa 3:0, a onda su se kod Đokovića "upalile lampice" i zaigrao je kao preporođen.
Dva puta je oduzeo servis protivniku i izjednačio na 3:3, da bi u ostatku duela dominantnom igrom, ponajviše zahvaljujući izuzetnoj mentalnoj snazi, rutinski završio posao nakon sat i 45 minuta atraktivne borbe.

Srpski teniser tako je novom pobedom nastavio put ka jedinoj tituli na turnirima iz Masters serije koja nedostaje u njegovoj bogatoj riznici trofeja.
Đokovićev protivnik u borbi za polufinale je Švajcarac Stan Vavrinka, koji je ranije danas savladao Hrvata Iva Karlovića u dramatičnom meču sa 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).
Turnir u američkoj državi Ohajo igra se za ukupan nagradni fond od 4,45 miliona dolara, a titulu brani Švajcarac Rodžer Federer.
Ovako je protekao meč u Sinsinatiju:
20.59 - Kraj meča, Novak Đoković je u četvrtfinalu! Sjajnim servisom Novak je nastavio niz i dobio šesti gem zaredom! 
20.57 - Od 0:3 Novak stiže do 5:3 i imaće priliku da na svoj servis dođe do pobede u ovom meču. Naš teniser je sa pet uzastopnih dobijenih gemova napravio potpuni preokret. 
20.46 - Đoković još jednom oduzima servis Gofanu i rezultatski se u potpunosti vraća u ovaj set - 3:3.
20.40 - Novak vraća jedan brejk, a zatim osvaja gem na svoj servis za 2:3. 
20.36 - Novak danas ne liči na sebe, još jednom Belgijanac pravi brejk i sada već ima ozbiljnu prednost od dva brejka prednosti u odlučujućem setu.
20.29 - Motivisani Gofan koristi novu priliku i loš dan našeg tenisera pa, kao i u drugom setu, na startu oduzima Đokoviću servis.
20.24 - Belgijanac sigurnom igrom na svoj servis potvrđuje brejk (2:6) i stiže do izjednačenja u setovima - 1:1. U ovom setu koji je trajao svega 30 minuta naš teniser je osvojio samo 15 poena.  
20.19 - Još jednim brejkom Gofan stiže do velike prednosti u drugom setu - 5:2.
19.58 - Đoković loše započinje drugi set, Gofan na startu seta oduzima servis našem teniseru. Novak vidno razočaran "iskaljuje bes" na svom reketu.
19.54 - Pobednik ovog duela igraće u četvrtfinalu protiv Švajcarca Stena Vavrinke, koji je u maratonskom meču savladao Ivu Karlovića sa 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 7:6 (7;5).
19.53 - Novak u pravo vreme oduzima servis Belgijancu čime i stiže, za tačno 40 minuta igre, do trijumfa u prvom setu - 6:4.
19.41 - Belgijanac vraća brejk. Novaku kao da je malo popustila koncentracija pa je sa nekoliko grešaka dozvolio Gofanu da se vrati u prvi set.
19.30 - Zahvaljujući pre svega sjajnom riternu naš teniser stiže do prvog brejka na meču - 3:1 za Novaka. 
19.26 - Đoković ubedljivo osvaja i drugi gem na svoj servis za prednost od 2:1. 
19.16 - Lagano Novak dolazi do prvog gema na maču za vođstvo od 1:0.
19.14 - Počeo meč za plasman u četvrtfinale turnira između Novaka Đokovića i Belgijanca Davida Gofana. Naš teniser prvi na servisu.
19.08 - Publika na tribinama u Sinsinatiju ovacijama pozdravila izlazak prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i njegovog protivnika Davida Gofana na teren. Sledi kratko zagrevanje, a potom i početak duela. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković se izvukao, od "otpisanog" do četvrtfinala!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2015

Novak Đoković pobedio je posle teške borbe Davida Gofana sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:3) u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju...Najbolji teniser planete u četvrtfinalu će se sastati sa Stanislasom Vavrinkom, koji je pobedio Iva Karlovića sa 2:1 (6:7 (2-7), 7:6 (7-5), 7:6 (7-5))...Uskoro...

Nastavak na Vesti-online.com...

Novak preokretom u trećem setu do četvrtfinala

Izvor: Akter, 20.Avg.2015

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju, pošto je u tri seta pobedio Davida Gofena, 6:4, 2:6, 6:3..Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Stena Vavrinke, koji je u tri seta pobedio Iva Karlovića...Đoković je počeo da igra prepoznatljivo tek...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.