Đilas krenuo u ofanzivu

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Mar.2011, 05:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas krenuo u ofanzivu

Dušan Ivković se vraća u Atinu. Iza trodnevnog boravka proslavljenog stručnjaka u Beogradu ostao je pomalo nejasan, ali apsolutno pozitivan trag. On vodi dalje, ka čoveku sa kojim je Ivković u subotu uveče pregovarao na temu ostanka na mestu selektora reprezentacije – gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu.

Veo tajni koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << poslednjih mesec dana kruže nad srpskom košarkom, a u kojima se krije bolje sutra našeg zlatnog sporta, sada je pao. Đilas, nezvanični kandidat za prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije, ima ideju i argumente sa kojima je izašao pred Ivkovića u cilju da naš slavni trener zatvori projekat „London 2012“. I ne samo to. Trener Olimpijakosa bi trebalo da bude ključna figura u timu novog predsednika.

A, Đilas je već razgovarao i sa potencijalnim ostatkom „ekipe“. Pre nekoliko dana gradonačelnik je viđen sa Dejanom Bodirogom u jednom čuvenom beogradskom restoranu. Razlog je jasan, po novom Statutu predsednik će uz sebe imati četiri potpredsednika. Ponuda za jedno mesto otišla je na adresu jednog od najboljih igrača svih vremena – Bodiroge.
I, tu nije kraj. Gradonačelnik je krenuo u potpunu ofanzivu, razgovara i sa drugim poznatim licima iz košarkaškog sporta.

Put koji je neophodno preći do konačnog formiranja novog rukovodstva u Sazonovoj kreće od izbora po regionalnim savezima, zatim sledi izborna skupština KSS na kojoj će biti odabrana četiri člana Upravnog odbora koji će se pridružiti Đilasovim potpredsednicima.
Da li posle svega postoji dilema ko će biti novi predsednik KS Srbije? Ostalo je samo da dočekamo njegov tim saradnika, odnosno ime selektora. Mada, čini se da je i ta priča završena.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Dogovor Dude Ivkovića i Đilasa, Srbija ne menja selektora

Izvor: Blic, 14.Mar.2011

Srbija neće tražiti novog selektora! Taj posao i u narednom periodu obavljaće Dušan Ivković. Legendarni stručnjak sastao se ovog vikenda sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, koji je prihvatio kandidaturu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije i, po svemu sudeći, privoleo Dudu da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.