Delpo pred najvećim izazovom u karijeri

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 16:40

Delpo pred najvećim izazovom u karijeri

Argentinski teniser Huan Martin del Potro krenuo je da trenira nakon dugog oporavka od povrede.

Delpo je prvi put kročio na teren još od juna prošle godine, kada je morao da napravi pauzu usred turnira zbog povrede desnog kolena.

Taj problem "Div iz Tandila" ima još od 2018. godine, a on je samo jedna iz serije povreda koje je doživeo u karijeri (kao što su četiri operacije ručnog globa).

Šampion US opena iz 2009. godine je krajem januara podvrgnut >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operaciji pomenutog kolena u Majamiju i od tada je radio na tome da očvrsne taj deo svog tela kako ne bi morao da se penzioniše.

Iako i dalje postoji bol, pišu argentinski mediji, Del Potro je uspeo da odradi nekoliko treninga na tvrdoj podlozi terena jednog kluba u Buenos Ajresu.

"Nije se mnogo kretao po terenu, pazio se, ali su mu udarci bili kao i uvek. Njegov tajming je neverovatan", rekao je jedan od prisutnih na treningu za "La Nacion".

Delpo je treninge odradio sa malo poznatim Giljermom Duranom i dosta priznatijim Huanom Ignasijom Londerom.

Situacija u Argentini sa koronavirusom nije naivna, ali je sredinom juna tamošnja vlada poslala dozvole takozvanim "olimpijskim sportistima" prema kojim mogu da treniraju radi pripreme za Tokio 2021.

Ukoliko 31-godišnjak iz Tandila uspe dovoljno da se oporavi kako bi se u nekom trenutu vratio na Tur, to će biti u potpuno spremnom stanju, a ne "tek da bi se vratio".

"Ne postoji mogućnost da se on vrati sa 40, 50 ili 60 odsto. Ako ne bude bio 100 odsto spreman onda nećemo imati Delpa. Kako da učinimo da dođe do 100 odsto? Očigledno je da ima mnogo posla. Kolege i ja smo pričali dosta o prevenciji. Kada jednom prođete kroz operacionu salu onda vam ostane osećaj da taj deo vašeg tela više nije isti kao ranije. To je veoma teško objasniti i mentalno prihvatiti", rekao je kineziolog Dijego Rodriges, jedan od ključnih delova Del Potrovog tima, za ESPN.

On navodi da, iako je "zagazio" u čevtrtu deceniju života, ovo ne bi trebalo da bude kraj za Delpa, a kao primer navodi godine njegovih najvećih rivala.

Rodžer Federer će u avgustu napuniti 39. godina, nedavno je bio na dve operacije upravo desnog kolena, ali uprkos tome najavljuje igranje tenisa i krajem naredne godine.

Njegov trener Severin Luti je u nedavnom intervjuu naveo da postoji šansa da Rodžer ostane na Turu čak i posle 2021. godine, kada bude imao više od 40.

"Oni su navikli da im sve bude savršeno, pod kontrolom. Kada postoje takvi detalji koji izgledaju nebitno, to je ipak bitno jer na tom nivou sve može da vas stavi u podređeni položaj. Naš savet je da dok se ne nađe u optimalnom stanju ne razmišlja o tenisu. To je zato što Huan Martin, ako bude želeo, ima još mnogo godina ispred sebe. Pogledajte samo njegove najveće rivale", dodao je Rodriges.

Iako je tokom cele karijere vodio razne bitke sa raznim povredama, ovo je možda i najveća za Delpa. Do sada nikada nije ovoliko odsustvovao sa terena, a više nije ni mlad – 23. septembra će napuniti 32 godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DELPA ČEKA NAJTEŽI PROTIVNIK: Argentinac pred NAJVEĆIM IZAZOVOM u karijeri! VIDEO

Izvor: Kurir, 20.Jul.2020

Huan Martin del Potro poznati argentinski teniser krenuo je da trenira nakon dugog oporavka od povrede.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.