Danska poslala Ruse kući i otišla u 1/8 finala!

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 20:03

Danska poslala Ruse kući i otišla u 1/8 finala!

Fudbalska reprezentacija Danske savladala je Rusiju rezultatom 4:1 u poslednjem kolu grupe B i plasirala se u osminu finala, gde će igrati protiv Velsa.

Iako je pretrpela poraze od Finske na startu, a onda i Belgije, Danska je uspela da izbori nokaut fazu zahvaljujuću ovoj ubedljivog pobedi.

Danska se poravnala na tabeli upravo sa Rusijom i Finskom, međutim, u krugu od tri reprezentacije, Danska ima najbolju gol-razliku.

U ovoj grupi kao prva je završila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Belgija sa maksimalnim učinkom, odnosno tri trijumfa.

Finska je ta koja će čekati konačni rasplet grupne faze i nadati se da će biti među četiri najbolje trećeplasirane ekipe, dok je Rusija završila takmičenje.

Takođe, večerašnji rezultati su praktično omogućili Švajcarskoj plasman u narednu rundu. Ukrajina i Finska će, kao što smo rekli, morati da sačekaju završetak grupne faze.

Od samog starta susreta Skandinavci su pritiskali "zbornaju", pokušavali, ali nisu uspevali da probiju bedem gostiju.

Sve do 38. minuta, kada je najmlađi igrač domaćih Damsgor pogodio sjajno drugi ugao golmana Safonova, koji se nije ni pomerio.

Prednost Danaca je duplirao Jusuf Poulsen, nakon užasne greške Kudrjašova, koji je neoprezno dodao loptu Safonovu i tom prilikom omogućio napadaču domaćih da lako zatrese mrežu.

Stvari u grupi su počele da se komplikuju nakon pogotka Dzjube iz penala u 70. minutu, međutim, to je kratko trajalo.

Prvo je Kristensen projektilo doneo novu radost Danskoj, da bi konačan rezultat u 82. minutu postavio Mele.

Danska je pre poslednjeg kola imala nula bodova, ali to je nije sprečilo da grupnu fazu završi na drugom mestu.

Tok mečeva pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska izbegla eliminaciju i plasirala se u 1/8 finala!

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 19:38

Fudbalska reprezentacija Hrvatske obezbedila je plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, nakon pobede nad Škotskom u Glazgovu (3:1)...Izabranici Zlatka Dalića su pred poslednju rundu imali samo jedan osvojeni bod i imperativ pobede u duelu sa Ostrvljanima...Do nje su i stigli, zahvaljujući kapitenu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.