Dalas Hardenovan, Sparsi do 2:1

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalas "Hardenovan", Sparsi do 2:1

U nastavku četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je savladao Kliperse iz Los Anđelesa sa 100:73 i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Sa 32 poena Kavai Leonard bio je najefikasniji akter susreta i najbolji pojedinac San Antonija u čijim redovima se još istakao francuski reprezentativac Boris Diao sa 15 koševa.

Na suprotnoj strani Blejk Grifin je bio potpuno usamljen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Grifin je sa 14 poena bio najbolji strelac Klipersa, sa deset uhvaćenih lopti najbolji skakac, a sa pet asistencija i jedini pravi plejmejker poraženog tima.

Naredna utakmica igra se u noći između nedelje i ponedeljka, takođe u San Antoniju.

Džejms Harden i Dvajt Hauard doveli su Hjuston na korak od polufinala plej ofa Zapada. Pobedi protiv Dalasa - 130:128, kojom je Hjuston poveo sa 3:0 u seriji, Harden je doprineo sa 42 koša, a Hauard sa 26 uhvaćenih lopti!

U dosadašnjoj karijeri ni jedan ni drugi nisu imali takav učinak u plej ofu. Hardenov rekord iznosio je 37 poena, a ostvario ga je prošle godine protiv Portlanda, dok je Hauard, predvodeći Orlando do finala 2009, protiv Filadelfije čak 24 puta bio najviši u skoku.

U poraženom Dalasu Dirk Novicki i Monta Elis ubacili su po 34 koša. Naredna utakmica igraće se opet u Dalasu u noći između nedelje i ponedeljka.

Najzad, odigrana je i jedna utakmica na Istoku u kojoj je Vašington savladao Toronto sa 106:99 i, poput Hjustona, poveo sa 3:0 u seriji.

Sa 24 koša i 13 skokova Marćin Gortat je bio najistaknutiji u pobedničkom timu, dok je kod Toronta prednjačio DeMar DeRozan sa 32 poena, od kojih je čak 20 postigao u prvoj četvrtini.

Rezultati:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Vašington - Toronto 106:99 (3:0 u seriji)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Dalas - Hjuston 128:130 (0:3)

San Antonio - L.A. Klipers 100:73 (2:1)
Pogledaj vesti o: Košarka,   NBA

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.