Da li Luc Lindeman preuzima Radnički?

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jun.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Luc Lindeman preuzima Radnički?

Postoje naznake da bi upravo 69-godišnji Nemac mogao da preuzme kormilo Reala sa Nišave, ali postoji jedna začkoljica...

„Tačno je da smo blizu dogovora sa jednim nemačkim trenerom. Molim malo za strpljenje. Mogu samo da kažem da nije reč o treneru koji je već radio u Srbiji“.

Ovim rečima prvi čovek Radničkog Ivica Tončev otkrio je bar jednim malim delom ko će biti novi trener kluba, ali je ostao zakopčan po pitanju identiteta istog. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Licitiranje o imenu novog trenera traje već neko vreme, a prema informacijama MOZZART Sport jedna od opcija je 69-godišnji Luc Lindeman.

Radnički hoće u Evropu - Nišlije se žalile UEFA

U pitanju je sadašnji sportski direktor Fudbalskog kluba Priština. Gledajući ono što je Tončev izgovorio ranije, tehnički Lindeman kao trener nije radio u Srbiji dosad. Ali jeste kao fudbalski radnik i to na teritoriji Kosova i Metohije.

Lindeman je čovek o kome, naime, ozbiljno razmišlja u klubu. Mada su po kuloarima kružile priče o povratku dvojice bivših trenera Partizana u srpski fudbal, Lotara Mateusa ili Jirgena Rebera, istina je da je Lindeman je čovek čiji dosije gleda Tončev.

Ono što, ipak, odmah zapada za oko i što ostavlja prostor za diskusiju jeste to da je Lindeman poslednji trenerski angažman imao pre punih 12 godina.

I to na klupi nemačkog niželigaša Halešera, u sezoni 2004/05. U istom klubu je od jula 2005. godine započeo svoju avanturu na raznim funkcijama, a tada je prvo dobio ulogu sportskog direktora. Na istom mestu radio je i u Karl Cajs Jeni, gde je kasnije bio i skaut. Da bi u Sagenu nekoliko godina kasnije bio i koordinator za rad u mlađim kategorijama, te član uprave, a potom i direktor. U aprilu 2014. godine izabran je za predsednika Jene, a na istoj funkciji zadržao se do juna prošle godine. Ono što je zanimljivo jeste da je u isto vreme obavljao tri funkcije, pošto je pored predsednika bio još i sportski i generalni direktor Jene.

Od 2. jula prošle godine je u fotelji namenjenoj sportskom direktoru Prištine. Navodno, uskoro bi trebalo i da se završi njegov angažman u Prištini.

Možda baš zbog Radničkog?

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.