Da ispišemo nove stranice istorije Čukaričkog

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 17:43

"Da ispišemo nove stranice istorije Čukaričkog"

Ekspedicija Čukaričkog je posle tri i po sata prijatnog leta iz Beograda stigla u Baku.

Brđani će biti smešteni u glavnom gradu Azerbejdžana, 30-tak kilometara udaljenog od Sumgaita, gde će u četvrtak (20 časova po lokalnom, 18 po srpskom vremenu) oidgrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu konferencija.

U prvom susretu odigranom pre nedelju dana mreže se nisu tresle (0:0), ni Čukarički ni Sumgait nisu uspeli da ostvare prednost. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jedan od onih na koje su Azerbejdžanci obratili najviše pažnje bio je dvostruki strelac na premijeri u Superligi protiv Voždovca Đorđe Jovanović.

"Igrači Sumgaita su nam prepustili loptu, svesno su se branili i na kraju su ostvarili rezultat po koji su došli. Gledali smo snimak prvog meča, još jednom smo videli da smo imali veliki broj prilika, čak 16 kornera, kod tri-četiri smo mogli da postignemo gol... Videli smo da je naš rival bio presrećan zbog rezultata ostvarenog na Banovom brdu, što je i normalno s obzirom da sad i onu mogu da se nadaju povoljnom ishodu"; napomenuo je Jovanović.

Ipak, centarfor belo-crnih veruje da će njegov tim u revanšu pokazati da je kvalitetniji i da će izboriti za Čukarički istorijski plasman u treće kolo kvalifikacija jednog od evropskih klupskih kupova.

"Očekujem sličnu utakmicu kao u Beogradu. Iskreno, ne verujem da će Sumgait igrati drugačije nego što je to bio slučaj u prvom susretu, ne verujem da će drugačije postaviti igru. Smatram da sve od nas zavisi. Zbog toga će najbitnije biti da zadržimo koncentraciju tokom čitavog meča i naravno da realizujemo naše šanse. A siguran sam da će ih ponovo biti".

Mogla je prva utakmica da ode u potpuno drugačijem pravcu, ali kako se meč bližio kraju Azeri su bivali sve sigurniji.

"Imali smo šansu na samom početku utakmice, Janković je mogao da savlada njihovog golmana. Verujem da bismo u tom slučaju i ubedljivo slavili, da bi se meč tako otvorio. Ali, jednostavno nismo uspeli, na nama je da to popravimo u revanšu. Moramo da igramo kao u Beogradu, da nastavimo da pravimo šanse i da budemo blizu njihovog gola. Verujem da će biti potpuno drugačije u Sumgaitu", optimista je Jovanović.

Napadač Brđana veruje da je njegov tim i dalje bliži plasmanu u treće kolo.

"Idemo po pobedu, igraćemo našu igru. Što se mene lično tiče, nema apsolutno nikakve razlike da li je meč u Beogradu ili u Azerbejdžanu. Možda će domaćin sad biti za nijansu ofanzivniji, ali to može samo da bude dobro po nas, ukoliko dobijemo više prostora napred".

Jovanović je do sada postigao 11 golova za Čukarički, zanimljivo čak pet puta je po dva puta na jednom meču tresao protivničke mreže.

"Sada bih bio zadovoljan i jednim golom, a da mi prođemo dalje. Nećemo se ni mi 'zaletati' tek tako ka njihovom golu, a bitno je samo da se izbori plasman u treće kolo, da li posle 90 ili 120 minuta, ili čak posle penala".

Sumgait će sada imati podršku domaće publike, ali se Jovanović nada da će Brđani nastaviti evropski put protiv Hamarbija ili Maribora.

"Igraju Azerbejdžanci dugo na tom terenu, lakše im je iz tog razloga, daće im i publika vetar u leđa. Ogroman je značaj utakmice, mi sigurno nećemo da pokleknemo u bilo kom momentu. Bilo je lepo na Banovom brdu, igrati pred navijačima posle dužeg vremena. Baš zbog toga bih voleo da publici u Srbiji priredimo još jedan evropski spektakl i priliku da nas podrže u narednim kolima".

Igrao je Jovanović već u grupnoj fazi Lige Evrope dok je bio član Paritzana i tih mečeva se vrlo rado seća.

"Rivali su nam tada bili Dinamo Kijev i Skenderbeg, a mečevi pred 20.000-25.000 ljudi na tribinama. Svakom igraču to može samo da prija. Nije isto nastupati u Evropi i u prvenstvu. Ovde jednostavno nema mesta za kiks, u Super ligi za 37 kola možete da anulirate neki poraz. Opet, nemamo neki preterani pritisak, ali ambicije Čukaričkog se podrazumevaju. Na nama je da ispišemo nove stranice istorije ovog kluba", zaključio je Đorđe Jovanović.

U ekspediciji Čukaričkog je 24 prvotimaca. Na put su krenuli golmani Nemanja Belić, Đorđe Petrović i Novak Mićović, odnosno igrači Miladin Stevanović, Viktor Rogan, Marko Docić, Aleksa Janković, Đorđe Jovanović, Stefan Kovač, Srđan Mijailović, Bojan Roganović, Stefan Šapić, Milan Savić, Strahinja Tanasijević, Norman Kempbel, Nikola Čolić, Stefan Čolović, Uroš Drezgić, Asmir Kajević, Jovan Lukić, Ibrahima Endijae, Marko Rakonjac, Nemanja Tošić i Mitar Ergelaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.