DR Kongo u polufinalu Kupa afričkih nacija

Izvor: B92, 03.Feb.2024, 00:14

DR Kongo u polufinalu Kupa afričkih nacija

Posle Nigerije, u polufinale Kupa afričkih nacija plasirala se i reprezentacija DR Konga posle pobede nad Gvinejom 3:1 (1:1).

U subotu su na programu preostala dva četvrtfinalna duela, Mali - Obala Slonovače i Zelenortska ostrva - Južna Afrika.

DR Kongo čeka boljeg iz meča Mali - Obala Slonovače, dok Nigerijcima predstoji duel sa boljim iz drugog četvrtfinala.

Veliku pobedu Kongu ovog puta doneli su strelci Čansel Mbemba, inače igrač Marselja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te Joan Visa iz Brentforda iz penala, i adut Bešiktaša Artur Masuaku.

Njegov gol u 82. minutu, osim toga što je bio najefektniji potez utakmice, i pokopao je sve nade Gvineje da može do egala i eventualnih produžetaka.

Gol za poraženi sastav delo je Mohameda Baja, koji je u 20. minutu, iz penala, doneo vođstvo svom timu.

Ipak, situacija se potpuno preokrenula, DR Kongo je sa tri gola preuzeo meč u svoje ruke i tako nastavlja put ka svom prvom finalu na KAN.

Ova selekcija je 2015. zauzela treće mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.