DALIĆ O POSLEDNJEM NASTUPU MODRIĆA ZA HRVATSKU: Mi nikoga ne smemo da potcenimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2022, 16:07

DALIĆ O POSLEDNJEM NASTUPU MODRIĆA ZA HRVATSKU: Mi nikoga ne smemo da potcenimo

U osmini finala igraju protiv japana

Znamo da će se Japanci boriti kao samuraji, ali mi imamo svoj san, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić uoči meča u osmini finala koji se igra u ponedeljak, a prenosi hrvatski "Indeks".

Hrvatska i Japan igraće u ponedeljak meč osmine finala na Svetskom prvenstvu u Kataru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Najvažnije je da respektujemo rivala, koji je pobedio dva svetska šampiona, Nemačku i Španiju, iako su gubili u prvom poluvremenu. Pokazali su karakter i mentalitet. Mi nikoga ne smemo da potcenimo, znamo da će se boriti kao samuraji, ali ni mi nećemo drugačije da se postavimo. Znamo šta nam znaci ova utakmica. Ne smemo nikoga da potcenimo, a teren će da pokaže ko je bolji - izjavio je Dalić na konferenciji za novinare.

Hrvatska je pre četiri godine u finalu SP u Rusiji poražena od Francuske 4:2. Dalić je odgovorio na pitanje novinara da li će Hrvatska ima šanse da osvoji titulu u Kataru.

- Niko neće da bude srećniji od nas ako bude tako. Prvenstvo je dosta kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prvi stepenik, a kad ga prođemo videćemo šta dalje - naveo je selektor Hrvatske.

Dalić je naglasio da se nada da Luki Modrić ovo neće da bude poslednje veliko takmičenje.

- Šta god da kažem za Luku, premalo je. Neka mu Bog da zdravlja, neka potraje još. Siguran sam da mu ovo nije poslednji nastup u dresu Hrvatske. Luka je kapiten i vođa, neka potraje još - rekao je Dalić, koji je istakao da je njegov tim spreman za produžetke i penal, ali je dodao da veruje u pobedu u regularnom delu igre.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japanci ubeđeni da će pobediti Hrvate, a njih osim Francuza niko nije savladao u nokaut fazi SP!

Izvor: Piplmetar.rs, 05.Dec.2022, 13:31

Fudbaleri Japana i Hrvatske danas se sastaju u osmini finala Mundijala u Kataru, a kako se susret bliži tako raste samopouzdanje u azijskoj selekciji, koja je u grupnoj fazi uspela da savlada Nemačku i Španiju, ali i da izgubi od Kostarike.. Hrvatska je u nokaut fazu stigla pobedom nad Kanadom i remijima...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.