Ćuprija dobija atletski kompleks svetskog nivoa

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuprija dobija atletski kompleks svetskog nivoa

U Ćupriji su u punom zamahu radovi na atletskom stadionu u kojem će se održavati nacionalna, evropska i svetska takmičenja.

Radnici i stručnjaci firme "Bauvezen" iz Lazarevca privode kraju radove na poliuretanskoj, tartan stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu, otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice, UV zračenja...

Uz podlogu na stazi, koja se postavlja specijanim finišerima, u punom zamahu su i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radovi na tribinama, a sve, uključujući i radove na travnatom delu stadiona, po ugovoru, trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.

Iduće godina, kao druga faza izgradnje atletskog kompleksa Ćuprija, počeće izgradnja atletske dvorane.

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić rekao je ranije Tanjugu da je atletski kompleks, svetskog nivoa, što je bio dugogodišnji san atletskih asova Ćuprije: Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, legendarnog trenera Aleksandra Petrovića i drugih koji su pronosili sportsku slavu Ćuprije, Srbije i bivše Jugoslavije širom sveta.

"Izgradnjom ovih objekata, Ćuprija postaje centar atletike u Srbiji, pozicionirana i kao grad atletike na Balkanu", rekao je Erić.

On je istakao i da će atletski stadion i dvorana biti sportska baza za veliki broj domaćih ali i stranih atletičara, i ostalih sportista, poput tenisera, rukometaša, odbojkaša a u dvorani će se moći organizovati i razne priredbe, koncerti...

Realizaciju ovog projekta, koji će stajati oko 500.000.000 dinara, velikim sredstvima pomogli su Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta i Atletski savez Srbije.

Atletski kompleks u Ćupriji, prema ranijoj odluci nadležnih ove opštine zvaće se "Aleksandar Aca Petrović".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.