Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveno od Francuza

Crveno od Francuza

Nenad Zimonjić i Leander Paes nisu uspeli da osvoje krunu na kraju godine, pehar Masters kupa u Šangaju, pošto su u finalu poraženi sa tesnih 7:6, 3:6, 6:7 od francuske kombinacije Lodra - Santoro.

Svega par poena, malo bolja koncentracija delila je beogradskog tenisera i Indijca od velikog uspeha. Ipak, bez obzira na sve, ono što je naš teniser postigao tokom protekle nedelje je fantastičan uspeh, naročito ako se ima u vidu da su u Kini igrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najbolji svetski dublovi.

Francuzima je ovo prvi trijumf na Mastersu. Nikada pre jedna francuska kombinacija nije uspela da osvoji pehar, a zanimljivo je da će Santoro naredne godine igrati u paru sa Nenadom Zimonjićem, pošto Mišel Lodra želi da se posveti singlu. Zimonjiću i Paesu ovo je bio oproštajni zajednički meč.

- Kada pogledam nedelju za nama, bilo je to sjajno iskustvo igrati sa najboljim svetskim dublovima. Mislim da smo igrali veoma dobar tenis. Razočaravajuće je da smo izgubili jer smo imali svoje šanse za pobedu, ali svejedno, lepo je završiti sezonu finalom ovakvog turnira - kaže bivši selektor Devis kup reprezentacije SCG.

Zimonjić je pomno izanalizirao tok meča.

- Igrali smo dobro, rano smo načinili brejkove, a onda smo izgubili Leanderov servis. Nismo valorizovali napravljene brejkove, a u drugom taj-breku stali smo na 4:5. Ključ je bio taj-brek u drugom setu, pošto smo znali da je u finalnom setu sve moguće i da posle 6:6 odlučuje poen ili dva - kaže Zimonjić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.