CS:GO  Novi veto sistem na Majoru

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CS:GO " Novi veto sistem na Majoru

Kao što smo i najavili, novi sistem odabira mapa biće primenjen već na Majoru koji počinje za samo 5 dana.

Timovi više neće birati mapu naizmeničnim banovanjem, jer je Valve odlučio da tik pred Major sistem bude promenjen. Tim koji prvi bira (tim A) prvi banuje mapu, ali takođe banuje i drugu. Onda drugi tim (tim B) banuje 3 mape zaredom. U izboru ostaju samo dve mape, a mapu koja će se igrati bira tim A. Kako je tim A birao mapu, tim B dobija mogućnost da bira stranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojoj želi da počne istu. Postoji još jedna mogućnost, da tim A (bolje plasiran tim) zameni redosled banovanja sa timom B.

Zanimljivo će biti da vidimo kako će timovi reagovati na ovu promenu. Sistem sada daje više prostora za taktiziranje, ali se čini i pravednijim jer sada tim B od 5 mapa banuje 3, pa u užem izboru može da ostavi mape koje bi želeo da igra. Ako pretpostavimo da tim A ima 3 mape koje želi da banuje, dve će banovati odmah, tim B onda ima 3 vezana bana i možda banuje baš treću mapu koju je tim A želeo da banuje. Tada će tim A imati mogućnost da bira između dve mape na kojima su dobri, što je najveća prednost A tima. Ipak, Valve je ovu prednost ublažio time što će tim B bar moći da bira stranu.

Videćemo kako će se sistem pokazati u praksi, deluje da ćemo imati prilike da gledamo neke mape koje timovi ne igraju tako često.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.