CG mediji: Vujošević selektor CG

Izvor: B92, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG mediji: Vujošević selektor CG



Podgorički dnevnici Pobjeda,Vijesti i Arena, preneli su u ponedeljak uveče da je trener košarkaša Partizana Duško Vujošević prihvatio ponudu nacionalnog saveza da vodi reprezentaciju Crne Gore. Želja vodećih ljudi Košarkaškog saveza CG bila je odavno da Vujošević preuzme brigu o nacionalnom timu, a da uz njega stasava trener Budućnosti Dejan Radonjić. Međutim, iako je ponudu odbijao skoro godinu dana, dobro upućeni i košarkaška zbivanja u Podgorici tvrde da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovor postignut u ponedeljak.

Detalji ugovora nisu poznati, ali se najverovatnije radi o honorarnom poslu tokom leta, a ne o punom angažmanu jer se Crna Gora uključuje u takmičenja FIBA tek 2009. godine.

Duško Vujošević je rođen 3. marta 1959. u Podgorici. Do sada je osvajao Kup Radivoja Koraća 1989, sa Partizanom, šest titula prvaka države, dva Kupa Jugoslavije, a sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak Evrope 1988. godine. Selektor najboljeg tima SCG bio je 2003. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.