CAS: Stigle žalbe Srbije i Albanije

Izvor: B92, 08.Jan.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CAS: Stigle žalbe Srbije i Albanije

Sud za sportsku arbitražu u Lozani saopštio je da je primio žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije, povodom kazni za prekinuti meč u Beogradu u oktobru.

U saopštenju se navodi da još nije određen datum razmatranja žalbi.

"Albanija i Srbija traže da se ponište odluke UEFA, Ili da se smanje nametnute kazne", navodi se u saopštenju CAS.

Utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, koja se igrala u Beogradu 14. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oktobra prošle godine, prekinuta je zbog nereda navijača, pošto se iznad terena pojavio dron za koji je bila zakačena zastava tzv. 'velike Albanije'.

Evropska fudbalska unija (UEFA) registrovala je utakmicu službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali joj je oduzela tri boda i odredila da odigra dve utakmice bez publike u kvalifikacijama i kaznila Savez novčano 100.000 evra. Fudbalski savez Albanije kažnjen je sa 100.000 evra.

Oba Saveza žalila su se na te kazne, ali je UEFA odbila njihove žalbe, pa je usledilo obraćanje CAS.

Srbija je pred praznim tribinama izgubila od Danske (3:1), a narednu utakmicu pred praznim tribinama odigraće protiv Jermenije, 4. septembra.

Albanija će u oktobru biti domaćin Srbiji.

Posle tri odigrana kola Srbija je pretposlednja u grupi I, sa samo jednim bodom, dok Albanija ima četiri i nalazi se na trećem mestu. Prva je Danska sa sedam bodova, drugi Portugal sa šest, dok poslednja Jermenija ima isto koliko i 'Orlovi'.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.