Bugari nameštali, 9 uhapšenih

Izvor: B92, 10.Dec.2014, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari nameštali, 9 uhapšenih

Devet osoba uhapšeno je zbog optužbe da su nameštali utakmice bugarskog šampionata, saopštilo je tamošnje Ministartsvo unutrašnjih poslova.

Ministartsvo nije želelo da imenuje fudbalere, ali bugarski mediji navode da su to igrač CSKA Aleksander Tunčev, napadač Lokomotive iz Plovdiva Martin Kamburov i Kiriv Kotev iz Černo Mora.

Oni su optuženi da su nameštali utakmice u kojima je igrala Lokomotiva prošle sezone, što je ubrzo demantovao direktor kluba Atanas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Uzunov.

Bugarski klubovi često su poslednjih godina bili na udaru zbog nameštanja utakmica, pošto su se u kladionicama uplaćivale velike svote novca na rezultate u tamošnjoj ligi.

Po bugarskom Zakonu od 2011. godine, optuženi bi zbog nameštanja i nelegalnog kladjenja mogli da dobiju do osam godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devetoro uhapšeno u Bugarskoj zbog nameštanja mečeva!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Dec.2014, 07:23

Devetoro osoba uhapšeno je zbog optužbe da su nameštali utakmice bugarskog šampionata, saopštilo je tamošnje Ministartsvo unutrašnjih poslova...Ministartsvo nije želelo da imenuje fudbalere, ali bugarski mediji navode da su to igrač CSKA Aleksander Tunčev, napadač Lokomotive iz Plovdiva Martin...

Nastavak na Telegraf.rs...

Fudbaleri iza rešetaka

Izvor: Mondo, 11.Dec.2014

Devet osoba uhapšeno je u Bugarskoj zbog optužbe da su nameštali utakmice tamošnjeg fudbalskog šampionata, uključujući i trojicu igrača...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Ministartsvo unutrašnjih poslova Bugarske nije želelo da imenuje igrače koji su se našli iza rešetaka, ali mediji...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.