Izvor: Blic, 08.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost nije bauk

Budućnost nije bauk

BEOGRAD - Mnogo se prašine podiglo posle eliminacije Partizana ICN iz Evropske lige. Ipak, posle pobeda nad FMP Železnikom i Crvenom zvezdom, strasti ljubitelja košarke i navijača crno-belih su se smirile. Da li je to uspeh ili neuspeh, pitali smo sportskog direktora ekipe iz Humske 1, Dragana Todorića.

- Sve ovo što se dosada dešavalo je naš realan domet. To što smo napravili u Evropskoj ligi je po našem kriterijumu uspeh. Možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je čak više od realnog. Ipak, neki ljudi su izgleda očekivali još više. Naš definitivni zaključak je da su rezultati u Evroligi bili dobri - odgovorio nam je Dragan Todorić.

Posle eliminacije iz najelitnijeg takmičenja na Starom kontinetu igrate sve bolje. - Sigurno je da će tim igrati sve bolje. Da nismo izgubili u Podgorici sad bi konkurisali za prvo mesto pred početak plej-ofa. Ipak, i drugo mesto nije neuspeh. Važno je da smo pokazali da i sa prosečnom igrom možemo da pobedimo najboljeg rivala, kao i da Budućnost nije bauk. U nastavku prvenstva igraćemo jednu utakmicu nedeljno, tako da ćemo moći mnogo bolje da se spremimo za svaku utakmicu.

Šta očekujete od plej-ofa.

- Kako sada stvari stoje, realno je da ćemo biti drugi. Ako Budućnost sebi dozvoli luksuz, onda ih možemo preteći.

Posle incidenata u Zagrebu, Partizan je najavio da možda neće prihvati učešće u Jadranskoj ligi.

- O tome još nećemo da pričamo. Konačnu odluku će doneti Divac i Danilović. Istina je da se posle utakmice u Zagrebu dosta toga promenilo. Kako saznajemo, klubovi iz Jadranske lige možda će dobiti priliku da direktno učestvuju u Evropskoj ligi. To puno toga menja. Evropska liga se od naredne sezone menja.

- Prema informacijama koje imamo došlo je do dogovora između FIBA i ULEB. Dogovoreno je da se igra jedna liga sa 24 kluba. Nezvanična odluka je da naš klub neće direktno ući u ovo najjače takmičenje, već kroz kvalifikacije. Zbog svega toga moramo sačekati njihovu konačnu odluku, da bi mi mogli doneti našu - zaključio je Todorić. S. Đ.

Stanojević na poštedi

Centar Partizana i državne reprezentacije Jovo Stanojević posle utakmice sa Crvenom zvezdom požalio se na povredu. Doktor Moma Jakovljević utvrdio je da se radi o upali tetive i Stanojević ne trenira već nekoliko dana. - Očekujemo ga na parketu možda već danas. Osetio je bolove, ali sada mu je mnogo bolje. Nadam se da će trener Vujošević moći da računa na njega za naredni prvenstveni meč - obavestio nas je sportski direktor Partizana ICN, Dragan Todorić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.