Brazilac želi sa Iranom na Mundijal

Izvor: B92, 23.Mar.2014, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilac želi sa Iranom na Mundijal

Eder Lusijano, bivši napadač brazilskog prvoligaša Vaska de Game ove godine je dobio državljanstvo Irana i nada se da će zaigrati na Mundijalu u Brazilu.

Brazilac je 2008. godine došao u iranski klub Mes Kerman i posle šest godina primio je državljanstvo te zemlje.

"Već sam predao sva potrebna dokumenta, tako da mi se čini da imam 90 odsto šansi da zaigram za Iran ", rekao je 31-godišnji Lusijano za brazilski "Lancanet".

On je izjavio da će se pripremati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Mundijal, ukoliko bude dobio poziv i dodao je da mu je u Iranu i dalje najveći problem hrana.

"Nikako da se prilagodim iranskoj hrani, tako supruga i ja kad god možemo donosimo namirnice iz Brazila", rekao je Brazilac.

Na kraju je napomenuo da je prvi put kada je došao u Iran želeo odmah da se vrati kući, ali je ipak ostao i "to mu se isplatilo".

Iranci, kojima je ovo četvrto učešće na Mundijalu u istoriji, igraće u grupi F sa Argentinom, Nigerijom i Bosnom i Hercegovinom.

Svetsko prvenstvo u Brazilu biće održano od 12. juna do 13. jula. Do tada, Odrojavajte uz B92.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.