Borković pred start sezone: Spremni smo

Izvor: N1 televizija, 27.Apr.2018, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borković pred start sezone: Spremni smo

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković naredne subote, 5. maja, započinje sezonu u šampionatu TCR Evropa na stazi „Pol Rikar“ u Francuskoj.

Borković će nastupati kao vozač tima Target kompetišn u Hjundaijevom modelu i30 sa brojem 62.

TCR Evropa je treća regionalna serija nastala posle šampionata TCR Azija i TCR Bliski Istok. U sezoni će biti sedam trkačkih vikenda sa ukupno 14 trka. Svaka runda takmičenja sastoji se od dve trke u trajanju od po >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 25 minuta. Kvalifikacije (Q1 i Q2) će se voziti po standardnom TCR principu, a inverzija startnog rasporeda prvih deset vozača iz prve trke primenjivaće se u drugoj trci.

Iako još nije objavljena zvanična lista vozača i timova, sa sigurnošću se zna da će na svakoj trci na stazi biti više od 30 vozača. Na kraju sezone titule će dobiti najbolji vozač i najbolji tim.

Target kompetišn je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. godine bili prvi šampioni TCR internacionalne serije. Iste godine su osvojili i timsku titulu, a 2016. i 2017. godine bili su prvaci TCR Nemačka sa Džošom Filesom.

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak Evropskog kupa turing automobila iz 2016. godine (Borković je isti šampionat osvojio godinu dana ranije) i talentovani mladi Ris Bar iz Severne Irske.

Konkurencija će biti izuzetno jaka. Na stazi će biti i gužva, ali ja jedva čekam da sve počne. Siguran sam da sam doneo najbolju moguću odluku u izboru šampionata i tima i da me čeka jedna odlična sezona. Imam veliko poverenje u tim, pre svega zbog njihovog iskustva i prethodnih uspeha, ali i zbog konkuretnih Hjundaijevih automobila. Ostao je gorak ukus posle prošlogodišnje sezone zbog velikih problema koje sam imao sa automobilom, ali to je sada iza mene. Mi smo spremni, a nadam se i boljoj sportskoj sreći“, rekao je Borković.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.