Bol prvak Evrope u singlu i dublu

Izvor: B92, 01.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bol prvak Evrope u singlu i dublu



Nemac Timo Bol novi je stonoteniski šampion Evrope. Bol je u finalu muškog singla pobedio Vladimira Samsonova iz Belorusije rezultatom 4:1 i na fantastičan način zaokružio šampionat, koji je završen u Beogradu. Nemac je pre singla zlato osvojio zlatne medalje u muškom dublu (sa Kristijanom Zisom) i u ekipnoj konkurenciji. U ženskom dublu najbolje su bile Ruskinja Svetlana Ganjina i Beloruskinja Viktorija Pavlovič.

Bol je od samog početka meča potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dominirao, dobio prilično lako prva dva seta,a u trećem prepustio trostrukom šampionu Evrope samo tri poena. Samsonov je uspeo da osvoji četvrti set, ali je u petom bilo 11:6 za Bola.

Superiornost 26-godišnjeg Nemca potvrđena je činjenicom da je u sedam singl mečeva izgubio samo dva seta.

U finalu muškog dubla Bol i Zis su pobedili Poljaka Lućjana Blaščika i Hrvata Ruivua Tana.

Finale u konkurenciji ženskih parova bilo je mnogo uzbudljivije. Pavlovič i Ganjina su se za zlato borile u punih sedam setova sa mađarskim parom Kristina Tot, Georgina Pota.

Defanzivni slovenski tandem čak je tri seta dobio sa po dva poena razlike, ali su u finišu iskoristile neiskustvo Pote, i osvojile titulu.

Prvenstvo je u nedelju zatvoreno, posle osam dana takmičenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.