Bokserski večiti derbi na Trgu republike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020, 18:27

Bokserski "večiti" derbi na Trgu republike

Večiti derbi u boksu između Crvene zvezde i Partizana, nekada kultni duel, ponovo će se održati 3. oktobra na Trgu republike u Beogradu, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije (BSS) i Grada Beograda.

"Poslednji derbi susreti u boksu između “crno-belih” i “crveno-belih” održani su davnih sedamdesetih godina prošlog veka na Tašmajdanu. Bili su jedinstveni, nesvakidašnji i spektakularni, tražila se karta više, hiljade poklonika plemenite veštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ostajalo izvan zidina Taša jer nisu uspeli doći do te “zlatne” ulaznice. Povratak boks derbija na veliku scenu zakazan je za 3. oktobar 2020. na Trgu republike u Beogradu sa početkom od 19 časova, uz direktan TV prenos na kanalu TV Arena fight što će biti prvi borilački spektakl na novom kanalu", navodi se u saopštenju BSS.

Kako se navodi, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, Grada Beograda i sponzora kompanije MTS poklonici boksa imaće priliku da pod beogradskim vedrim nebom uživaju u vrhunskom meču i budu svedoci oživljavanja stare i rađanja nove istorije.

"Uvek, u svim sportovima, tako i u boksu, bilo je za ponos svakom sportisti biti član i takmičar jednog od dva najveća sportska tabora u našoj zemlji. Klubovi i dalje postoje, ali nema ih na takmičarskoj sceni već decenijama, što je strašno i poražavajuće. BS S je odlučio da to promeni i kao što već nekoliko godina rade na vraćanju boksa u život na našim prostorima, tako sada imaju novi zadatak, povratak derbija. Sigurno je da će 3. oktobar 2020. na Trgu republike imati veliki odjek u boks svetu Srbije, da će uneti novu energiju među boksere i motivaciju da nastave ili krenu putem bivših šampiona kakve smo imali, kojima smo se dičili, koji su nas činili silom na svetskoj mapi ovog sporta", ističu iz B S.

Proteklog vikenda završena je Superliga Srbije u kojoj je do šampionske stigla ekipa BK “Radnički” Beograd.

U majstorici koja je održana u Smederevu Krstašima je nakon trećeg meča susret predao tim BK Loznica, a razlog time leži u, kako ističu iz lozničkog tabora loše suđenje, posebno u prvom meču gde su rukavice ukrstili mladi asovi do 57 kg Veljko Gligorić i Semiz Aličić.

Kapiten Radničkog biće jedan od učesnika derbija PartizanCrvena zvezda i on poziva Aličića na džentlmenski revanš u srcu Beograda.

"Pozivam mog dragog kolegu na džentlmenski revanš, ne želim da ostane na ovim pričama koje sada kruže, koje nisu sportske i koje ruše sliku našeg sporta. Podržavam potez Bokserskog saveza Srbije da se meč pošalje na ekspertizu u EUBC i ukoliko se dokaže da sam izgubio složiću se da se meč proglasi službenim rezultatom 12:2. Bitno je da boks i sport pobede, ali i da se otklone sve nedoumice vezano za naš meč. Ružne i lažne priče nikome ne donose dobro i nema potrebe za takvim stvarima koje samo rađaju zlu krv i ruše sve što krvavim radom sagradimo, a svi znamo kako i koliko je težak ovaj naš put boksera, ovaj naš posao radimo isključivo što ga volimo, a ne zbog bilo kakvog profita ili slično”, ističe Gligorić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.