Bokserska revija na Zlatiboru

Izvor: B92, 20.Jan.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokserska revija na Zlatiboru

Na Zlatiboru se u subotu 23. januara održava "Zlatiborska noć boksa", prva revija profesionalnog boksa u istoriji tog planinskog centra.

Borbe će biti bodovane na evropskim i svetskim rang-listama, a organizatori su saopštili i da su obezbedili posebnu scenografiju i rasvetu. U glavnoj borbi, u subotu uveče, u superteškoj kategoriji, boksovaće Nenad Borovčanin (30) iz Banja Luke i Andreas Gunter iz Berlina.

Borovčanin, rođeni Banjalučanin, na rang >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << listama zauzima 17 mesto u Evropi, odnosno 25 mesto u svetu, navodi se u saopštenju organizatora.

U uvodnim borbama boksovaće Slobodan Lukić iz Užica protiv Vitomira Martića iz Sarajeva, Sanel Papić iz Sjenice protiv Mirka Vujadinovića iz Novog Sada i Petar Bajić iz Beograda i Ibrahim Mahmić iz Sarajeva. Takođe, boksovaće i Milan Kostić iz Leskovca i Džemal Mahmić iz Zenice.

"Poznato je da Zlatibor ima vrhunske uslove, kako klimatske tako i tehničke za pripreme sportista. Zadovoljstvo mi je da sam prvi bokser koji učestvuje na ovoj reviji. Nadam se da ću u borbi osvojiti zlatnu medalju i da neću razočarati Zlatiborce koji su me lepo dočekali", izjavio je Nenad Borovčanin.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno-sportski centar Čajetina i 'Balkan Boks Promoušn', a pokrovitelj je opština Čajetina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borovčanin spreman za meč

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2010

Srpski bokser Nenad Borovčanin sastaće se sa Andreasom Gunterom iz Nemačke u subotu 23. januara u okviru "Zlatiborske noći boksa", koja je prva revija profesionalnog boksa u istoriji tog planinskog centra...Borbe će biti bodovane na evropskim i svetskim rang-listama, a organizatori su saopštili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.