Boban čeka mig FIFA da se vrati u Milan

Izvor: Mondo, 06.Jun.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boban čeka "mig" FIFA da se vrati u Milan

Hrvat bi u rukovodećem timu Paola Maldinija bio zadužen za odnose sa nacionalnim Savezom, UEFA i Evropskom asocijacijom klubova.

Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa

Zvonimir Boban prihvatio je poziv nekadašnjeg saigrača Paola Maldinija da se priključi rukovodstvu Milana, ali sada mora da dobije "zeleno svetlo" od FIFA.

Prema pisanju "Gazete delo Sport", Boban bi na "San Siru" bio zadužen za pitanja u vezi sa Serijom A, za odnose sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fudbalskim savezom Italije, sa UEFA i Evropskom asocijacijom klubova (ECA).

Reizabrani predsednik FIFA Đani Infantino obavešten je o ovom predlogu, s obzirom da je Boban od 2016. godine u bordu generalnih sekretara Svetske fudbalske asocijacije, zaduženih za razvoj i organizaciju takmičenja. Zato će prvi čovek FIFA morati da "aminuje" njegov prelazak, odnosno povratak u Milan.

Podsetimo, Boban je nakon odlaska iz zagrebačkog Dinama 1991. godine, punu deceniju nastupao za Milan, sa kojim je osvojio četiri "skudeta" i Ligu šampiona 1994.

Maldini bi narednih dana trebalo da preuzme funkciju tehničkog direktora "rosonera".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.