Bivšem saigraču Divca i Stojakovića presađeno srce

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 09:31

Bivšem saigraču Divca i Stojakovića presađeno srce

Nekadašnjem košarkašu Sakramento Kingsa Skotu Polardu izvršena je transplantacija srca, objavila je njegova supruga na društvenim mrežama.

Gospođa Polard je nešto ranije objavila da je pronađen donor za njenog supruga da bi potom obnarodovala još jednu lepu vest.

Polard je 11 godina igrao u najjačoj ligi sveta, a ljubitelji košarke u Srbiji najviše ga pamte iz perioda kada je branio boje Sakramenta zajedno sa Peđom Stojakovićem i Vladom Divcem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Polard je u ponedeljak napunio 49 godina.

Gentski, već je imao srčane anomalije koje su se najverovatnije "trigerovale" kada ga je napao virus 2021. godine. Njegov otac je preminhuo u 54. godini iz istog razloga.

"Skot ima novo srce!", objavila je njegova supruga Don.

"Operacija je prošla uspešno i rečeno mi je da je srce veliko, jako i da se savršeno uklopilo! Sada ide najvažniji deo oporavka. Hvala svima za stalne molitve i podršku, ali najviše od svega, najdublju zahvalnost dugujem donoru, našem heroju", poručila je Polardova supruga.

Potraga za donorom je bila teška i potrajala je, jer je bilo potrebno pronaći dovoljno veliko srce za Polardovo veliko telo. On nikad nije gubio nadu.

"Ostajem ovde dok ne dobijem novo srce. Moje srce je sve slabije. Doktori mi kažu da moram što pre da dobijem novo srce", napisao je u poruci Polard nedugo pošto je primljen u bolnicu, 7. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.