Bez Crnogoraca u mladoj selekciji

Izvor: B92, 03.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Crnogoraca u "mladoj" selekciji



Fudbalski savez Crne Gore saopštio je da neće dozvoliti igračima iz crnogorskih klubova da igraju za mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore (igrači do 21 godine) dok je selektor Milorad Kosanović.

U faksu upućenom Fudbalskom savezu Srbije i Crne Gore, koji je potpisao predsednik FS Crne Gore Dejan Savićević, organi Saveza obavešteni su da se ubuduće igrači iz crnogorskih klubova neće odazivati pozivima selektora Kosanovića zbog njegovog "neprofesionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i diskriminatorskog" odnosa prema fudbalerima i klobovima iz Crne Gore.

To znači da Risto Lakić iz podgoričke Budućnosti i Ivan Todorović iz golubovačke Zete neće ići sa mladom reprezentacijom na prijateljski meč protiv Bugarske u Sofiji 8. februara, iako ih je Kosanović juče uvrstio na spisak.

Zbog sukoba izmedju crnogorske fudbalske organizacije i selektora Kosanovića, ranije je na mesto pomoćnika Kosanovića ostavku podneo Dragan Vujović, koji je iz Crne Gore.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza SCG u subotu će razmatrati zahtev Fudbalskog saveza Crne Gore da Kosanović bude smenjen, a ako taj predlog bude usvojen to će praktično značiti da će mlada reprezentacija ostati bez stručnog štaba i to samo tri dana pred prijateljski meč sa Bugarskom.

Tehnički direktor Fudbalskog saveza SCG Zoran Filipović danas je novinarima predočio da je dobio faks iz Fudbalskog saveza Crne Gore u kojem ga obaveštavaju o stavu da svojim mladim fudbalerima neće dozvoliti da igraju za tu selekciju.

"Što se tiče ostalih reprezentativnih selekcija, Fudbalski savez Crne Gore, klubovi i igrači su spremni na svaki vid saradnje (sa FS SCG)", piše u faksu koji je potpisao Dejan Savićević.

Tehnički direktor FS SCG Zoran Filipović nije danas želeo da prejudicira odluku Izvršnog odbora FS SCG, čija je sednica zakazana za subotu.

"Biće razmotren zahtev Fudbalskog saveza Crne Gore da Kosanović bude smenjen, kao i ostavka trenera Dragana Vujovića", rekao je Filipović.

Na pitanje da li se može desiti da mlada reprezentacija ostane bez stručnog štaba i ko će u tom slučaju voditi mladi tim, Filipović je rekao da će "sve biti brzo rešeno".

"Sačekajmo najpre odluke Izvršnog odbora FS SCG", dodao je on.

Posle odluke FS Crne Gore da Risto Lakić i Igor Todorović ne idu u Bugarsku, Filipović je danas rekao da je fdbalska organziacija obaveštena da je povredjen i fudbaler kijevskog Dinama Miloš Ninković.

Prema rečima Filipovića, umesto njega doći će Miloš Krasić iz moskovskog CSKA, a dvojica fudbalera će biti pozvana naknadno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.