Bajern razbio Arsenal, velika prednost Reala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2017, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern razbio Arsenal, velika prednost Reala

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras na svom terenu ekipu londonskog Arsenala sa 5:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Golove za Bajern postigli su Arjen Roben u 11. minutu, Robert Levandovski u 53, Tijago Alkantara u 56. i 63. i Tomas Miler u 88. minutu. Strelac jedinog pogotka za Arsenal bio je Aleksis Sančes u 30. minutu.

Posle 1:1 u prvih 45 minuta, šampion Bundeslige >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u nastavku utakmice potpuno nadigrao Arsenal i s velikom prednošću dočekuje revanš 7. marta.

U prvih desetak minuta utakmice nije bilo velikih uzbuđenja, lopta je uglavnom bila u posedu Bajerna, ali prave šanse nije bilo. Pravo buđenje na Alijanc areni usledilo je u 11. minutu kada je Roben pogodio za 1:0.

Iskusni Holanđanin je prihvatio loptu na desnoj stani, a potom sjajno šutirao sa dvadesetak metara tako da golman Arsenala David Ospina nije mogao ništa da uradi.

Nekoliko minuta kasnije priliku za Bajern imao je i Robert Levandovski, ali je nije iskoristio.

Ekipa Arsena Vengera je do prve šanse stigla u 28. minutu kada je Mesut Ozil pokušao iz slobodnog udarca, a samo dva minuta kasnije stigla je i do izjednačenja.

Levandovski je pokušao da izbaci loptu iz kaznenog prostora, ali mu je ukrao Loran Koščelni kojeg je Poljak potom udario. Srpski sudija Milorad Mažić pokazao je na belu tačku, a odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Sančes.

Nojer mu je odbranio udarac, ali je Čileanac uspeo da se ispravi i postigne gol u čemu mu je "pomogla" i odbrana Bajerna.

Arsenal je na početku drugog poluvremena potpuno "nestao" sa terena, a ređali su se golovi Bajerna jedan za drugim.

Prvo je u 53. minutu pogodio Levandovski glavom posle centaršuta Filipa Lama, a tri minuta kasnije strelac je bio i Alkantara posle proigravanja Levandovskog petom. U 63. minutu na semaforu je pisalo 4:1, a u strelce se ponovo upisao Alkantara.

Konačan rezultat postavio je Tomas Miler u 88. minutu na asistenciju Alkantare.

Velika prednost Reala pred revanš u Italiji

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Napoli sa 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Napoli je poveo već u osmom minutu golom Lorenca Insinjea, ali je Real preokrenuo rezultat pogocima Karima Benzeme u 19. minutu, Tonija Krosa u 49. i Kasemira u 54. minutu.

Revanš utakmica igra se 7. marta.

Benzema je već u prvom minutu meča zapretio, ali je Pepe Reina odlično reagovao. Vrlo brzo, u osmom minutu, Napolitanci su organizovali prvi pravi napad i postigli gol.

Hamšik je dodao loptu do Insenjea, a on je video da je golman Reala Kejlor Navas loše postavljen i sa više od 30 metara poslao je iza njegovih leđa.

Real je i pored tog gola nastavio s napadima, a ponovo je šansu imao Benzema. Francuz se, međutim, iskupio već u 19. minut. Posle centaršuta Danijela Karvahala sa desne strane Benzema je bio najbolji u skoku i pogodio za 1:1.

Izabranici Zinedina Zidana su do kraja poluvremana mogli potpuno da preokrenu rezultat, ali u tome nisu uspevali sve do 49. minuta.

Kristijano Ronaldo je prošao po desnoj strani i vratio je potom loptu na ivicu šesnaesteraca odakle je Kros šutirao iz prve i doneo prednost Realu. Samo pet minuta kasnije Kasemiro je povisio na 3:1 odličnim volej udarcem.

Do kraja meča bilo je prilika na obe strane, Napoliju je i poništen gol zbog ofsajda, ali pogodaka nije bilo.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ančeloti: Pronaći će Venger način

Izvor: B92, 16.Feb.2017

Trener Bajerna Karlo Ančeloti bio je oprezan prilikom davanja izjava uprkos ubedljivoj pobedi nad Arsenalom u osmini finala Lige šampiona...Bavarci su deklasirali londonski tim sa 5:1 na Alijanc areni, pa bi revanš na Emiratima 7. marta mogao da bude samo formalnost..."Odigrali smo dobru utakmicu....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.