BSK: Možda ustupimo mesto Napretku

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Maj.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BSK: Možda ustupimo mesto Napretku

Predsednik BSK–a iz Borče Obrad Ćesarević rekao je agenciji „Beta“ da taj klub ozbiljno razmatra mogućnost da prvoligašu Napretku iz Kruševca ustupi mesto u Super ligi Srbije.
Razmišljamo da ustupimo mesto Napretku, jer oni imaju sve potrebne uslove. Kruševac je veliki centar, treba gledati sa ljudske i sportske strane. Bilo je kontakata, ali za sada ne postoji ništa konkretno.
On je kazao da je za funkcionisanje njegovog kluba najveći problem novac, jer BSK finansiraju dva čoveka:
Za predstojeću sezonu mi nemamo problema, ali prepreke nastaju u sezoni posle te. Priča se da će reflektori biti obavezni, a mi još nemamo novac za tako nešto. BSK finansiramo samo potpredsednik Dragomir Vasić i ja. Od Saveza smo za tri godine dobili 20 lopti.
Ćesarević je dodao da BSK–u ne bi bio problem da se u slučaju ustupanja mesta za godinu dana vrati u Super ligu, jer „oni znaju kako se to radi”.
Napredak je tokom zime promenio rukovodstvo kluba, ali u prolećnom delu sezone nije uspeo da izbori plasman u viši rang.
Iz Prve u Super ligu plasirali su se prvoplasirani Radnički iz Niša i drugoplasirani Donji Srem iz Pećinaca.
Nepoznavanje propisa
Izjava Obrada Ćesarevića pokazuje da čelnici BSK ne poznaju propise.
Jedina odluka koju BSK može da donese je istupanje iz Super lige. Ako to uradi do 18. jula igraće u Prvoj ligi. Posle tog roka seli se u treći rang, u Srpsku ligu.
Odluku o popunjavanju Super lige može da donese jedino Izvršni odbor FS Srbije na osnovu nečega što se zove „interes razvoja fudbala“.
Pri tom, plasman na tabeli nije bitan. Moguće je čak i da Borac ostane u Super ligi, kao 15. tim u šampionatu.
Izjava Ćesarevića, ipak, daje potvrdu drugim, ranijim nagoveštajima. Prvi je da BSK više ne može da izdrži takmičenje u eliti, a drugi da se traži način da Napredak zaigra u Super ligi, iako to nije izborio kroz takmičenje.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.