BRAVO, SPORTISTI! Zlato, finale i tri polufinala u Riju!

Izvor: Prva.rs, 17.Avg.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO, SPORTISTI! Zlato, finale i tri polufinala u Riju!

Rvač Davor Štefanek doneo je Srbiji prvo medalju u Brazilu: postao je olimpijski šampion u kategoriji do 66 kilograma.
U međuvremenu, sjajne su bile i naše ekipe: u polufinale redom su se plasirali košarkašice, vaterpolisti i na kraju odbojkašice.
Tačku na fantastičan utorak stavila je Ivana Španović rutinski izborivši finale u skoku udalj.
U sredu nastupaju Tijana Bogdanović u tekvondu (preliminarne borbe od 14h), kajakaši Tomićević i Zorić na 1000m (kvalifikacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << 14h), potom desetobojac Mihail Dudaš (kreće u 14:30), drugi kajakaši Grujić i Novaković na 200m (kvalifikacije, 14:37h), pa kajakašica Ružić-Benedek na 500m (kvalifikacije, 14:51h), onda Amela Terzić na 800 metara (kvalifikacije, 15:55h), a dan će opet zatvoriti Španovićeva finalom od 02:15h iza ponoći.
02:25 Španovićeva "iz prve" do finala
Ivana Španović lako se plasirala u finale Olimpijskih igara, već u prvoj seriji je ispunila normu, a računajući udaljenost od linije za odraz sigurno je prebacile sedam metara, što najavljuje borbu za medalju u petak ujutru (02:25h). Najavila je napad na lični rekord.
00:20 Odbojkašice impresivnom igrom do polufinala!
Odbojkašice Srbije zaokružile su fantastičan dan naših timova u Rio de Žaneiru, i one su se plasirale u polufinale. Blistale su protiv Rusije za 3-0, a sledeći rival je SAD, u petak ujutru.
22.21 Zlatni Davor Štefanek!
Srpski rvač Davor Štefanek osvojio zlatnu medalju pobedom nad Jermenom Migranom Artujunjanom u disciplini do 66 kilograma grčko-rimskim stilom. To je prva medalja za Srbiju u Riju. Štefanek očekuje doček na "balkonu".
18:20 I vaterpolisti u polufinalu!
Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara pobedom nad Španijom 10:7. Sledeći rival našim "delfinima" je selekcija Italije. Filip Filipović je istakao važnost OI za njega i saigrače.
17:45 Sjajne košarkašice u polufinalu!
Košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale olimpijskog turnira pošto su šokirale selekciju Australije sa 73:71. Rival naše selekcije u borbi za veliko finale biće Turska ili Španija. Saša Čađo očekuje čudo u završnici.
Izvor: B92

 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.