BIVŠI IGRAČ SPLITSKOG HAJDUKA SE RAZVEO: Razlog - Filip je ZAHTEVAO da napusti PRAVOSLAVLJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 07:21

BIVŠI IGRAČ SPLITSKOG HAJDUKA SE RAZVEO: Razlog - Filip je ZAHTEVAO da napusti PRAVOSLAVLJE

Sada je u ponovo u braku.

Bivši igrač splitskog Hajduka, rumunski fudbaler Steliano Filip (29) razveo se od svoje supruge Bajnke Marine zbog religijskih razloga. Kako navodi hrvatska "Slobodna Dalmacija" on je od nje tražio da pređe na pentekostalizam, ali ona to nije želela i razvod je bio neminovan.

On je hteo da nametne tu veru i supruzi ona to nije želela i odlučili su da krenu različitim putevima.

- Nismo se pronašli, prvenstveno u veri. To je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bila prva prepreka za nas. Probala sam, nisam mogla. Moja veroispovest je pravoslavna, nisam se snašla u tom drugom smeru - rekla je Bjanka.

Steliano je u martu ove godine ponovo stupi u brak, oženio je Fiviani Brinze, a nedavno je organizovao i proslavu naravno u skladu sa njegovom verom.

A post shared by Fiviane Filip (@fivianee.filip)

Inače, Pentekostalci pripadaju evangelističkom pokretu koji naglašava nepogrešivost Biblije i potrebu za transformacijom života individue kroz veru u Isusa Hrista.

Pored poštovanja klasičnog biblijskog učenja, pentekostalci poseban značaj pridaju uticaju i prisustvu Svetog duha. Većina zajednica prihvata dogmu Svetog trojstva, dok neki smatraju da je Bog jedinstven.

Pentekostalci veruju da je za čuda i misterije Novog zaveta odgovoran Sveti duh (izlečenja, proročanstva, glosolalija).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.