Arsenal - Čelsi, Sanderlend kod MJ

Izvor: B92, 24.Dec.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsenal - Čelsi, Sanderlend kod MJ

Tokom vikenda fudbal će se igrati samo na Ostrvu, u Belgiji i Albaniji, a Premijerligaši se spremaju za 19. kolo.

Posle problema sa snegom i velikog borja otkazanih utakmica tabela se nije značajnije menjala već 15 dana, tako da je lider i dalje jedini neporaženi tim Mančester junajted.

"Crveni đavoli" u nedelju dočekuju Sanderlend i jurišaju na pobedu pošto se u ponedeljak sastaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovi glavni rivali Arsenal i Čelsi.

Na "Boksing dej”, dan posle Božića igra se devet utakmica, a pored duela Junajteda i Sanderlenda najviše pažnje privlači meč Aston Vile i Totenhema koji želi da sačuva priključak sa liderima.Mančester Siti gostuje Njukaslu, dok Everton dočekuje Birmingem.

Vrlo bitne mečeve igraće timovi koji se boreza opstanak. U međusobnim duelim sastaju se četiri poslednjeplasirane ekipe. ”Fenjeraš” Vest Hem u malom londonskom derbiju gostuje Fulamu, dok će u direktnom obračunu Vulverhempton i Vigan tražiti šansu da bar na kratko jedan od njih pobegne iz zone ispadanja. U ostalim duelim sastaju se Blekburn – Stouk, Blekpul – Liverpul i Bolton – Vest Brom.

Londonski derbi će biti poslednji meč kola, "tobdžije" za ekipom Aleksa Ferguson zaostaju dva boda, Čelsi jedan, ali oba tima imaju po meč manje. Ko ovde izgubi biće u drugom planu tokom prazničnog "ludila". Do 5. januara biće odigrana četiri kola.

Arsenal je u poslednjem odigranom meču u Premijer ligi poražen od Junajteda 1:0 i želi da se vrati u igru. Ove sezone su već gubili od "plavaca", bilo je 2:0 na "Stamford Bridžu".

Arsen Venger svestan da ishod duela sa Čelsijem može da bude odskočna daska za njegovu ekipu, ali i poljulja samopouzdanje u timu.

"Ovo je meč koji želimo da dobijemo. Pomešana su mi osećanja, jer sam ove sezone na duelima sa Mančester junajtedom i Čelsijem verovao da ćemo da osvojimo tri boda, međutim, na kraju sam bio razočaran. Protiv "plavaca" imamo dobru priliku da dokažemo da smo napravili najveći napredak među svim timovima, jer imamo veoma mladu ekipu”, rekao je Venger.

Iskusni trener napominje da je za "tobdžije" povoljan podatak što u drugom delu takmičenja protiv Čelsija, Mančester sitija i Liverpula igraju na stadionu "Emirati".

"Od presudnog značaja će biti da vidimo u kojoj meri smo u stanju da se suprostavimo Čelsiju i Mančester junajtedu. Liverpul, Čelsi i Mančester siti dočekujemo na svom terenu, što može da bude veoma važno. U sledećem duelu sa "plavcima" moramo da igramo u visokom nivou i veoma inteligentno. verujem da možemo da pobedimo”, istakao je Venger.

Čelsi je u velikoj rezultatskoj krizi. Ekipa Karla Anćelotija nije pobedila već pet kola, a poslednja tri je remizirala. Prethodna dva duela sa Arsenalom Čelsi je dobio sa tri gola razlike.

"Ne znam da li je to prednost. Arsenal odlično poznaje naše sposobnosti i veštine, kao i mi njihove. Naravno da ćemo pokušati da igramo protiv njih kao u prethodnom meču i dostignemo isti rezultat. Arsenal može da igra fantastićan fudbal, možda su malo slabiji u odbrani, a mi moramo da pronađemo pravo mesto da to iskoristimo”, rekao je Anćeloti.

Premijer liga, 19. kolo:

13.00h Fulam – Vest Hem

16.00h Blekburn – Stouk Siti

16.00h Blekpul – Livepul

16.00h Bolton – Vest Bromvič

16.00h Everton – Birmingem

16.00h Mančester junajted – Sanderlend

16.00h Njukasl – Mančester Siti

16.00h Vulverhempton – Vigan

18.30h Aston Vila – Totenhem

ponedeljak:

21.00h Arsenal - Čelsi

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PL - "Boksing dej" fudbal, Božićni specijal u ponedeljak

Izvor: Sportske.net, 25.Dec.2010, 13:13

Čelsi i Arsenal u ponedeljak igraju centralni meč kola. Junajted bi mogao da profitira, pobedom protiv Sanderlenda.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.