Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2021, 20:10

Ankaragudžu osetio moć Fenera (VIDEO)

Ubedljiv trijumf ekipe Erola Buluta - 3:1

Fudbaleri Fenerbahčea su nastavili sa odličnim partijama u novoj kalendarskoj godini. Od starta 2021. godine upisali su pet trijumfa sa samo jednim primljenim golom, mreža Fenera nije ostala netaknuta u 19. kolu protiv Ankaragudžua, ali trijumf nije dolazio u pitanje ni u jednom trenutku (3:1). Potpuna dominacija istanbulskog velikana od prvog minuta, ređale su se prilike pred golom gostiju, te je pravo čudo kako sastav iz glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grada nije doživeo katastrofu. Pobedom je pobegao i Galatasaraju na tabeli, na drugom je mestu sa bodom više od gradskog rivala, dok ima isti bodovni saldo kao vodeći Bešiktaš.

Vrlo brzo je postalo jasno da će fudbaleri Fenerbahčea upisati novu "recku". Nesigurni golman gostujućeg sastava Rikardo je umalo poklonio gol domaćinu u uvodnim minutima susreta, ali je na kraju uz pomoć odbrane uspeo da se snađe i spreči Tijama da se upiše u listu strelaca. To mu nije pošlo za rukom u 28. minutu, kada je posle njegove loše intervencije upravo Mame Tijam zatresao mrežu Ankaragudžua. Centaršut Valensije sa desne strane, napadač iz Sengala je najpre traljavo šutirao, ali je Rikardova odbrana bila još slabija, lopta se odbila do napadača Fenerbahčea, kojem nije bilo teško da je iz drugog pokušaja smesti u mrežu.

Samo šest minuta kasnije stajalo je 2:0 na semaforu. Duga lopta Tufana ka strelcu prvog gola, koji je spušta ka Mvbani Samati. Napadač Aston Vile na pozajmici u Istanbulu nekako prolazi kroz dvojicu defanzivaca tima iz Ankare i potom lako duplira prednost Fenera. Duplo više pokušaja ka golu rivala imao je domaćin u prvom poluvremenu (12), Ankaragudžu je pretio u par navrata, ali uglavnom iz daljine, pa Bajindir nije imao previše posla.

Ista slika i u nastavku, gosti su se još dodatno otvorili u pokušaju da se vrate u meč, sevala je promaja u zadnjoj liniji što je Fenerbahče iskoristio u 67. minutu da stavi tačku na ovaj meč. Greška gostiju, Valensija krade loptu na protivničkoj polovini, a bivši fudbaler Vest Hema i Evertona potom snažnim udarcem sa ivice kaznenog prostora postavlja konačan rezultat. U nastavku je opao tempo, Bulut je rešio i da odmori nekoliko igrača, a iako je raspoloženi Grk Pelkas imao nekoliko dobrih prilika, Rikardo nije ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Zato se tresla mreža domaćina, utešni gol za goste bio je delo Gurala u petom minutu sudijske nadoknade.

TURSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Genčlerbirligi - Karagumruk 1:3 (0:2)

/Piris 74pen - Bilja 22pen, Ndao 36, Sobič 88/

Subota

Konja - Geztepe 2:3 (0:2)

/Čikaleši 54, Hadžiahmetović 62 - Mihojević 17, Žulj 30, 58/

Bašakšehir - Sivas 1:1 (1:1)

/Aleksić 38 - Arslan 42/

Gazijantep - Kajzeri 2:1 (1:0)

/Kvržić 31ag, Maksim 77 - Kolovecios 61/

Antalija - Trabzon 1:1 (1:0)

/Amilton 25 - Afobe 90+5/

Nedelja

Denizili - Hataj 0:2 (0:0)

/Okzal 47ag, Dijuf 78pen/

Malatija - Rize 4:1 (0:1)

/Skoda 30pen/

Bešiktaš - Galatasaraj 2:0 (0:0)

/Žozef de Souza 79, Nkudu 90+1/

Ponedeljak

Fenerbahče - Ankaragudžu 3:1 (2:0)

/Tijam 28, Samata 34, Valensija 67 - Gural 90+5/

Kasimpaša - Erzurum 1:2 (

/Telin 73, Lukasen 90+1 ck - Alkilič 31, R. Gomeš 68/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.