Američki biciklista doživotno suspendovan

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Jun.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki biciklista doživotno suspendovan

Filip Zajiček suspendovan je doživotno zbog višestrukih doping prekršaja, koju mu je zbog korišćenja nedozvoljenih stimulativnih sredstava izrekla nacionalna Anti–doping agencija (USADA).
U istrazi je obuhvaćeno gotovo 200 sportista osumnjičenih da su od Kineza kupovali EPO i hormon rasta. Anti–doping agencija SAD saopštila je da je 32–godišnji Zajiček priznao da je kupovao EPO i da je lažno svedočio.
– Zajiček je prihvatio odgovornost za svoje postupke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << On je svestan težine kazne koja je posledica namernog varanja kolega, kao i pružanja lažnog iskaza u nastojanju da izbegnu suspenziju – rekao je izvršni direktor USADA Trevis Tajgart.
Oko desetak sportista kažnjeno je u ovom slučaju, u kojem je ključnu ulogu imao biciklista Džoe Pap, pošto je 2006. i 2007. godine posredovao između sportista i prodavaca doping sredstava iz Kine.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.