Alves: Brazil nije hteo Gvardiolu

Izvor: B92, 07.Jul.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alves: Brazil nije hteo Gvardiolu

Brazilski reprezentativac Dani Alves tvrdi da čelnici njegovog Saveza nisu želeli Žozepa Gvardiolu za selektora tima.

Bek koji je sa Brazilom pre nekoliko nedelja doživeo novi debakl porazom u četvrtfinalu Kopa Amerika, tvrdi da je njegov bivši trener iz Barse želeo na klupu Selesaa 2012. godine.

Brazil je preuzeo Luis Felipe Skolari, koji je sa Selesaom bio prvak sveta 2002, osvojio je Kup konfederacija 2013, ali je doživeo debakl na SP porazom od Nemačke 7:1 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u polufinalu.

"Pre Mundijala, Pep je želeo da vodi Brazil, ali oni nisu bili zainteresovani. Rekao mi je da želi da nas učini najboljima na svetu, da ima isplaniranu strategiju, ali oni ga nisu želeli. Rekli su da ne znaju da li bi ga Brazilci prihvatili, ali ako ne želiš nekog ko je najbolji na svetu, ko nas može poboljšati, onda te nije briga za Selesao", rekao je Alves.

Alves tvrdi da je Gvardiola imao u svojoj glavi kako bi Brazil trebalo da izgleda.

"On je najbolji trener na svetu. On je doneo revoluciju u fudbal. Imali smo šansu da ga dovedemo bez velikog novca. On je tražio novac samo u slučaju uspeha. Kako možeš da propustiš takvu šansu?", pita se Alves.

Skolarija je posle debakla na Mundijalu na domaćem terenu preuzeo Karlos Dunga, ali ni on nije uspeo da vrati Brazil na očekivani nivu, pa je Paragvaj zaustavio Selesao u borbi za titulu prvaka Južne Amerike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.