Alkaras: Ja sam ambiciozan momak, uživaću i u Rimu

Izvor: B92, 08.Maj.2023, 10:10

Alkaras: Ja sam ambiciozan momak, uživaću i u Rimu

Karlos Alkaras je još jednom potvrdio klasu, pošto je odbranio pehar na Mastersu u Madridu.

Španski teniser je u finalu pobedio Jana-Lenarda Štrufa sa 6:4, 3:6, 6:3 i tako stigao do desete titule u karijeri, četvrte na masters turnirima i takođe četvrtog slavlja u sezoni.

Postao je tek drugi igrač koji je uspeo da zaredom osvoji titule u Madridu, prethodno je to uradio Rafael Nadal 2013. i 2014.

Teniser iz Mursije ima skor 29-2 od starta sezone i kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je posebno srećan što je slavio pred domaćom publikom.

"Za mene, to je nešto posebno. Trijum u Madridu, u mojoj zemlji. Uvek je bilo nešto posebno igrati ovde i ostvariti dobar rezultat. Ali biti šampion, to je nešto posebno. Pred mojim navijačima, porodicom, prijateljima. Svima koji su mi bliski. Za mene je to nešto što neću zaboraviti nikada", rekao je Alkaras.

Računica je takva da će mu biti dovoljno da samo odigra meč drugog kola na Mastersu u Rimu pa da se 22. maja vrati na čelo ATP liste.

Sa tih deset poena (prošle godine nije igrao u Rimu), prestigao bi Novaka Đokovića pred dolazak na Rolan Garos.

"Ovo su velika dostignuća za mene, ovo mi je deseta titula, četvrti masters. Odbraniti titulu ovde i biti nadomak prvog mesta, to su velike stvari. Ponosan sam na sav rad i sve što sam uradio. Ja sam ambiciozan momak i sad idemo u Rim", jasan je Španac.

Zanimljivo je da će mu ovo biti prvi nastup na terenima Foro Italika.

"Nikada nisam igrao u Rimu, biće mi to prvi put. Zaista želim da igram tamo. Prošle godine sam propustio takmičenje, to je turnir kom sam se radovao još kao dečak. Ne znam kako će biti u Rimu, kakve su emocije tamo, ali sam siguran da ću uživati u turniru. Biće lepo igrati pred italijanskom publikom", zaključio je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.