Adelman još godinu, Rudi-Ti otišao

Izvor: B92, 03.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adelman još godinu, Rudi-Ti otišao



Poslednjih 24 sata u NBA obeležili su treneri. Rik Adelman produžio je ugovor sa Sakramento Kingsima na još jednu godinu. Ove sezone Kraljevi imaju skor 30:13, a vlasnici kluba, braća Maluf, očigledno su čekali da prođe pola sezone da vide kakve su mogućnosti tima.

"Rik nam je doneo dosta uspeha kao trener. Izuzetno cenimo njegov rad i predanost Kingsima", izjavio je Džo Maluf.

Adelman je sa Kingsima ostvario 331 pobedu uz 172 poraza i najuspešniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trener u istoriji kluba. Pre Sakramenta vodio je Portland i Golden Stejt.

Proslavljeni trener Rudi Tomljanović odlučio je da napusti klupu LA Lejkerse zbog zdravstvenih problema. Iako je imao odlične odnose sa svim igračima i upravom, Rudi Ti je odlučio da podnese ostavku, ali će ostati u Lejkersima kao konsultant i skaut.

Kao njegov naslednik najčešće se pominje Fil Džekson.

Po nekim izvorima, vlasnik Džeri Bas i generalni menadžer Mič Kupčak tokom utakmice protiv Portlanda pola sata razgovarali su sa Kobijem Brajantom, koji se složio da se Džekson vrati u Lakerse.

Ipak, niko ne očekuje da će se povratak dogoditi pre kraja sezone. Do dolaska novog "kouča", Lejkerse će verovatno voditi pomoćni trener Frenk Hamblen, koji je bio asistent trenera u pet pohoda Lejkersa na šampionski prsten.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.